Milyen színű fényben aludjak?
Figyelt kérdés
RGB villanykörte van a szobámban, amivel ugye lehet betenni Piros, Zöld és Kék színt, és az ezek közti átmeneteket. Milyen színű fényben érdemes aludni? Utána olvasgattam ennek, meglepő módon egy csomó helyen a kéket írták, pedig arra biztos nem tippeltem volna, mert hideg szín. Mikor bekapcsoltam a kék színt, ilyen nyomasztó érzésem volt, mintha valami műtőben lennék. Szóval nem tudom. Szerintetek?2020. nov. 3. 22:19
1/4 anonim 

válasza:

Inkább valami pirosast javasolnék, bár nem vagyok szakértő.
Azt is inkább csak elalváshoz, elalvás előtt, azért egész éjjel ne világítson😅
Azért ezt a színt, mert naplementekor is narancssárgás-pirosas minden, így kicsit be tudod csapni az agyad, mert emiatt gondolom elkezd melatonint termelni, legalábbis egyszer ilyesmit olvastam.
4/4 anonim 

válasza:

Az alvásért felelős melatonin hormon termelődéséhez sötétre van szükség.
Elalvás előtti 1 órában nem javallott fényt kibocsátó készülékekkel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!