Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha reggel és este a legrosszab...

Ha reggel és este a legrosszabb a sejtek inzulinérzékenysége, miért van bőséges reggeli és vacsora a 160grammos diétában?

Figyelt kérdés
Miért jó a szervezetnek, ha teliesszük magunkat egy csomó szénhidráttal reggelire, ahelyett, hogy inkább ch szegényen reggeliznénk és csak napközben fogyasztanánk szénhidrátot? (nyilván akkor is csak mértékkel)

2020. nov. 3. 12:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Hmm, fogalmam sincs, de engem is érdekelne. Beleszólni nem akarok, nem értek a témához - egyelőre az sem világos számomra, hogy mely sejtek inzulinérzékenységéről van szó. Hasnyálmirigy? Mi érzékeli az inzulint? És ha CH-t fogyasztunk, nem a vércukor szintje fog először megnőni, majd arra válaszul indul az inzulinszint emelkedése...? Bocs ha butaságot kérdezek.
2020. nov. 3. 12:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Ahogyan én értem, az alapján bármely sejtünk inzulinérzékenysége. A sejtek a vérből felszívott cukor által kapnak energiát, az inzulin segítségével tudják felvenni a vérből a cukrot. Ha romlik a sejtek érzékenysége az inzulinra, több inzulin termelésére van szükség a cukor felvételéhez. A hasnyálmirigy úgy jön a képbe, hogy ott termelődik az inzulin, ami kimerül, ha túl sokat kénytelen termelni, ekkor már cukorbetegségről beszélünk.

Egyrészt jó lenne, ha valaki tudna linkelni kutatást, ahol kimutatják, hogy az inzulinérzékenység valóban rosszabb reggel és este, másrészt szeretném megérteni, hogy miért nem ch szegény reggelit és vacsorát javasolnak a 160grammos diétában.

2020. nov. 3. 12:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Értem, köszi.
2020. nov. 3. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:

IR-és vagyok, és 160 gramm egy nap még egy NORMÁL, túlsúllyal és inzulin problémákkal nem küszködő embernek is KEGYETLEN SOK egy nap.

Én napi 40 gramm szénhidrátot fogyasztok, a többi mind zsír, fehérje és rost, ami még nem ketogén, de már közelít hozzá. Kizárólag alacsony glikémiás indexű (nagyon ritkán közepes) glikémiás indexű szénhidrátot eszem. Egyáltalán nem fogyasztok gabonát, krumplit, rizst, divatos álgabonaféléket.

Egyébként meg jobban vagyok, mint valaha. Kevesebb, mint 8 hónap alatt normál súlyom lett, sokkal jobb a közérzetem, egészségesebbnek érzem magam, mint valaha. És 5 év után is tartom a súlyomat, amit anno elértem.

Annál nincs rosszabb, amikor az ember korán reggel megdobja a cukrát undorító, szénhidrátos borzalmakkal, utána pedig csodálkozik, hogy állandóan rosszul van és utána fáradtan lesz, mint ahogy felkelt.

Ezt azért találták ki, hogy hasznot húzzanak a betegekből, SZÁNDÉKOSAN vezetik őket félre és beszélnek nekik baromságokat, szándékosan mondják nekik pont a fordítottját, mint amit tenniük kéne, és ami valóban hatásos lenne az esetükben. Személyes tapasztalat.

2020. nov. 3. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem volt ott az alján, hogy: "és 4 személy részére tálaljuk" ?
2020. nov. 3. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!