Meddig van rendezve így a tb-m? És mikortól kell nekem fizetni?
Figyelt kérdés
Májusban vizsgáztam okj-n nappalin.2020. nov. 2. 13:19
1/7 TR75 válasza:
Ha volt tanulói jogviszonyod, akkor annak utolsó napjától számítva 45 napig vagy még biztosított.
2/7 anonim válasza:
Azota nem dolgoztal, nem tanultal? Mert akkor mar reg fizetned kene, 45 nap a turelmi ido, utana el kell kezdeni a fizetest.
3/7 anonim válasza:
menj be a nav-hoz, és kérj csekkeket. nehogy bajba kerülj. ha most kerülnél orvoshoz, már keményen beszednék a kezelések árát
4/7 anonim válasza:
mikor kaptad az utolsó matricát a diákodra? ha a tavaszi félévben, akkor dec 14én (ha jól emlékszem) kell elkezdened fizetni. #2 rosszul tudja, a matrica nem veszti érvényét abban a pillanatban hogy befejezed a szakot, tehát nem onnantól 45 nap. a tavaszi féléves matrica október valahányadikáig érvényes, és onnantól 45 nap, nekem 2018ban ez dec 14re jött ki (vagy valami ilyesmi), de nézz utána a tavaszi matrica érvényességének, és onnan számolj 45 napot. persze ha addig kapsz munkát, akkor tárgytalan, vagy ha bejelentkezel a munkanélkülibe
5/7 anonim válasza:
3, Mit szednének be, és honnan? Nekem több mint 500 e tartozásom van a NAV-nak mert sok-sok éve nem fizettem semmit (és ugye nem is melóztam). Most voltam múlt héten, megvizsgáltak, és felírták a gyógyszert is. Mit kéne kifizetni? Majd max ráterhelnek még egy kicsit az így is kifizethetetlen adósságomra. Jött már papír, felszólítás, de szerencsére semmi nincs a nevemen. Fél lábbal hajléktalan vagyok. Viszont most úgy néz ki elkezdek dolgozni, akkor majd lehet letiltogatják a 33%-át. Mást nem nagyon tudnak tenni.
6/7 anonim válasza:
#5, ez érdekes, mert pont tegnap olvastam egy cikket, frissen amputált betegnek a kötözésért - mert nem volt rendezett a tb -, kérték el kápé a kötszer és az orvos munkadíjának az árát. idén júliustól szigorítottak, nem tudom, hogy mehettél át az orvosi szűrőn
7/7 anonim válasza:
6, Tényleg érdekes. Én is hallottam hogy juliustól 3 hónapra - szóval október 1 től jön az új szabályozás. Viszont erről nekem papírt sem küldtek (ahogy a hiradóban akkor mondták) meg most is simán felírták a gyógyszert. De lehet csak jó nagy szerencsém volt eddig... (Minden esetre tőlem kérhetik a díjat, mert alkoholista vagyok, ha azon múlik nem leszek ellátva..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!