Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi az ,,eljárás" ilyenkor?

Mi az ,,eljárás" ilyenkor?

Figyelt kérdés
Ha egy osztályban egy gyereket pozitívra teszteknek, akkor a többi gyerekkel együtt tíz napig nem mehet iskolába. Ez eddig oké, de a többi tünetmentes gyerek sem mehet sehova? Tesztet ugyebár nem végeztek, mert nincs rá kapacitás. A tanárok tudtommal nem kerültek karanténba. Jogilag ez hogy van?

2020. okt. 22. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Miért mehetne mindenfele csak éppen pont iskolába nem?
2020. okt. 22. 22:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Van egy előre egyeztetett időpontunk szakrendelésre, már rengeteg ideje várunk, csak ezért gondoltam, hogy megkérdezem.
2020. okt. 22. 22:32
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Én a városban több ismerősömről is tudom, hogy beteg lett valaki az osztályukból és csak otthon kellett lenniük, nem volt hatósági megfigyelés, tesztet sem csináltak nekik, bárhova mehettek, csak online voltak pár napig az óráik. Nem 10 napig, hanem ha mondjuk a fertőzött ember 10.05-én volt utoljára suliban, kiderült róla 9-én, hogy beteg, akkor 15-ig kellett otthon lenniük.
2020. okt. 22. 23:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ha mondjuk 9-én derült ki róla, akkor nagyjából 9-e estére kiadták nekik, hogy akkor 10-15-ig online tartják az órákat.
2020. okt. 22. 23:44
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
vidd el az időpontjára, a gyerek egészsége csak fontosabb mint ez a hiszti. amúgy se ér szrt se, ha nem viszed sehova 10 napig, de ti közben továbbra is kijártok (amit, gondolom, tesztek, mert ha dúsgazdag orvosok vagy politikusok lennétek, akiknek nem gáz tíz napig ok nélkül lábat lógatni munka helyett, nem fél évet várnátok egy állami időpontra rendelésre, hanem menne a gyerek magánban)
2020. okt. 23. 12:25
 6/7 anonim válasza:
100%
Az orvosi vizsgálat tudtommal egy olyan dolog, amiért el lehet hagyni a karantént, de nem tudom, hogy ehhez kell-e külön engedélyt kérni. Talán föl kéne hívni a területileg illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központot, és ott megkérdezni. (Bár nem kizárt, hogy reménytelen kivárni, amíg fölveszik. Meg lehet próbálni a koronavirus.gov.hu oldalon szereplő telefonszámot is hívni, ők éjjel-nappal vannak, nekem éjjel 1-kor egyből fölvették és meglepően értelmesen válaszoltak (különösen ahhoz képest, hogy maga a honlap mennyire használhatatlan).)
2020. okt. 24. 16:14
 7/7 anonim ***** válasza:

"amúgy se ér szrt se, ha nem viszed sehova 10 napig, de ti közben továbbra is kijártok"

Ők kijarhatnak, csak a gyerek nem, mert a gyerek a fertőzött közvetlen kontaktja, a szülei (tehát a kérdező) viszont nem.

Kérdező, szerintem is hívd fel a koronavírus vonalat, es/vagy a szakorvost, mert karanténban lévő gyereket eleve nem biztos, hogy egyáltalán fogadhatnak, illetve ha mégis, esetleg nem ugyanolyan körülmények között. A gyerek tünetmentes hordozó lehet. Ugye nem fogod megprobalni eltitkolni ezt, és így esetleg megfertozni az egészségügyi dolgozokat? Majd ők eldontik, hogy mi legyen, hívd fel őket. Egyébként meg jó eséllyel a taj-szám alapján tudni fognak róla, tehát potyara fogtok oda menni, ha csak úgy elindultok.

2020. okt. 24. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!