Interneten beszerezhető, otthon elvégezhető EEG vizsgálatokkal kapcsolatos tapasztalatok?
Örülok az érdeklődésednek, kedves első válaszoló. Főleg szoftverfejlesztés területén vagyok gyakorlott, tehát ahhoz kapcsolódik az érdeklődésem.
2: Ha rákerestél volna, akár ingyenesen lehet szerezni olyan szoftvereket, amelyek kiértékelik az eredményeket. Ez a legkisebb gond ezzel kapcsolatban.
Ez ok, de arra lennék kíváncsi, hogy ezt hogyan használnád a gyakorlatban.
Ami a kiértékelést illeti, az EEG azért erősen szubjektív, sok év tapasztalat kell az értékeléséhez. Én nem tudok EEG-t értékelni, de az EKG berendezéseinkről tudom, hogy még nagyon messze vannak a ténylegesen jó értékeléstől. Ezért kicsit szkeptikus vagyok a témában EEG-t illetően is.
Első voltam. :-)
Áááá értem. Tehát magyarul az érdekelne, hogy mondjuk ha mozgatod a jobb karod, akkor az EEG-n észlelhető jellel sikerülne szintén mozgásra bírni, a karakter jobb karját is?
Hát én inkább a taktilis kesztyűkben látom a jövőt ami érzékeli a mozgást és visszafelé is tud taktilis ingert adni. Az EEG alapú irányítás inkább olyan esetben lenne hasznos, hogy amputáción átesett emberek művégtagjait lehetne velük mozgatni. Egyébként erre már van több prototípus.
Pontosabban úgy gondolom, hogy ha rágondolok arra, hogy a karakter mozogjon előre, akkor tegye azt. A legjobb esetben nem lenne szükség fizikai mozgásra. Nyilván teljesen kezdő vagyok a témában, alapszintű tudásom van a neurológiával kapcsolatban, amit szeretnék fejleszteni, illetve hasznát venni gyakorlatban.
Az én verziómra is feltaláltak már eszközöket, programokat, prototípusokat, de nyilván nem sok értelme van a megvételének, ha én szeretném az egészet elsajátítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!