Ilyen esetbe hogyan zajlik a kontakt kutatás? Nekem is karanténba kell majd vonulni??
Figyelt kérdés
Kolléga rokona valószìnűleg Covidos lett az apjától, aki Covid+ és már korházban van.
A rokon vár a tesztre. Jövöhét elején lesz eredmény. Ha pozitív kollégát is tesztelik és karanténba kerül.
Mivel egy helyen dolgozunk és ketten vagyunk, engem is fognak tesztelni, ha nincsennek tüneteim?
2020. okt. 9. 08:34
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem tartozol a szoros kontaktok közé, úgyhogy nem.
2/7 anonim válasza:
Ha a kollégádat tesztelik és negatív, téged nem tesznek karanténba. Akkor fogják a kolléga kontaktjait vizsgálni, ha pozitív lesz a tesztje.
3/7 anonim válasza:
A kontakt kontaktja már senkit nem érdekel. Téged nem fognak tesztelni.
4/7 A kérdező kommentje:
Napi szinten váltjuk egymást a munkahelyen. Egy boltba dolgozunk.
Akármennyire is igyekszik az ember nem tud mindent fertőtleníteni.
2020. okt. 9. 08:43
5/7 anonim válasza:
Párom egyik kollégája pozitív volt, enyhe tünetekkel, senkit nem teszteltek ezért a cégtől, karanténba sem kellett vonulni, dolgoztak tovább, a kolléga meg otthon gyógyult.
6/7 anonim válasza:
Ha ilyen szinten zajlana a kontaktok karanténolása, már az egész ország karanténban lenne. Hiszen mostanra már mindenkinek van legalább egy ismerőse, vagy imerősének ismerőse, aki fertőzött. Totálisan impotens ez a járványkezelés. 100%-ban minden a fertőzöttek lelkiismeretén múlik. Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak akik enyhe tünetekkel továbbra is járnak dolgozni, meg mindenhová. Egy kis légcső égés, elveszti az ízlelését, tök mindegy, attól még tudja bűvölni az irodában az excel táblát, vagy a boltban a pénztárgépet. Ő meggyógyul, de lehet hogy három másik embert megöl.
7/7 Ypszilon1980 válasza:
Majd ha pozitív lesz, akkor kezdődik a kontakt kutatás, de csak a közvetlen kontaktoknál úgy tudom. Viszont, ha megfelelően védekeztek, hordtátok a maszkot, akkor nem leszel közvetlen kontakt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!