Lehetséges, hogy ibs?
Figyelt kérdés
Már kb. 3 hete minden hétköznap reggel hasmenésem, napközben, este viszont székrekedésem van. Néha puffadtnak szoktam érezni magam. Nem szoktam stresszelni, alkoholt inni, drogozni, dohányozni.2020. okt. 2. 21:05
1/5 anonim válasza:
Nem valószínű. Miért székrekedés nálad, ha este nem mész wc-re, ha reggel elintézted?
2/5 anonim válasza:
Ha reggel kipucolódnak a beleid a hasmenéstől, akkor hogy lehetne a nap további részében székrekedésed? Hányszor akarsz kakálni egy nap?
3/5 A kérdező kommentje:
De a reggeli hasmenéssel mit lehet kezdeni akkor? Kissé kellemetlen néha.
2020. okt. 2. 21:21
4/5 anonim válasza:
Az IBS tünetei elég széles skálán mozognak, úgyhogy éppenséggel lehet, hogy kialakult nálad.
Viszont, 3 hete fennálló emésztési problémáról mindenképpen beszélni kéne a háziorvosoddal, mert ki kellene zárni más olyan betegségeket, amelyek hasonló panaszokat okoznak.
A reggeli hasmenés ellen esetleg próbálkozhatsz azzal, ha vacsorára főtt rizst, pirítóst vagy reszelt almát eszel. Délutánonként pedig kevés vízzel keverj el 1 teáskanálnyi cukrozatlan kakaóport. Az íze brutális, de ha gyorsan lenyeled, akkor nem vészes, és segít kicsit megfogni a hasmenést, anélkül, hogy napokig tartó szorulást okozna. A borsmenta tea gyomornyugtató hatású, abból is ihatsz napi egy csészével.
Jobbulást!
5/5 anonim válasza:
IBS-em van reggeli hasmenéssel. 3 órával indulás előtt kelek fel, hogy kiürüljek, és ne útközben kelljen. Gyerekkori hosszan tartós súlyos megrázkódtatás miatt van ez nekem, végül olyan munkát kerestem, amit itthon tudok végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!