Műtéti altatás után hogy történik az ébredés?
Nálam vissza számolás nem volt. Pár mp. volt az egész. Elkezdett elsőtétedni minden, meg úgy éreztem elnehezedtem. Utána úgy éreztem, hogy szinte "azonnal" azt hallottam az orvostól (megismertem a hangját) "hogy minden rendben van" de ekkor is még sötét volt minden. Aztán megint mintha "azonnal lenne" Utána a kórteremben ébredeztem és pár perc alatt kezdett kitisztulni a világ és tudtam mozogni /viszont az orvos nem volt ott sehol/. Felülni csak kicsit később tudtam csak. De pl. beszélni meg a mobilomon írni SMS-t, hogy minden OK már korábban tudtam.
Engem csak "felületesen" altattak (egyszerű rutin kézműtét) az egész nem tartott kb. háromnegyed órát onnan kezdve, hogy betoltak a műtőbe odáig, hogy kezdtem felfogni a világot (az altatás kezdetétől az SMS-ig 32 perc telt el a zárójelentés adatai és az SMS időbélyeg alapján csak kiváncsiságból összenéztem). Az SMS után még kb. 1 óra volt amíg úgy éreztem elég tiszta a fejem, hogy kimenjek a budira.
Már 2 szer volt benn részem.Miután befejeződik az altatási művelet,jön az ébresztési.Kicsit meg pacskolják az arcot,és a beteghez szólnak.Talán a műtétet végző orvos.Ébredjen,ébredjen,végeztünk a műtéttel.Minden rendben van.
Nyissa ki a szemét ! Kinyitottam.Megtudja mondani a nevét ?
Megmondtam.Na most lehet vinni a kórterembe a helyére .
Ahogy áttettek az ágyra,még ébren voltam.Közben is ahogy toltak a helyemre .Ott még 2 nővér ellátta teendőket,és már aludtam is tovább.Pár óra múlva arra ébredtem,valaki mozog körülöttem.
Az orvos volt.Ahogy kinyitottam a szemem,csak annyit kérdezett,jól van,minden rendben ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!