A dopamin termelésem bedöglött, hogy indítsam újra?
Figyelt kérdés
Egyszerűen iszonyat negatív lettem az utóbbi időben, éppen hogy van kedvem élni, és rajottem hogy a dopamin termelésem a hibás (azaz én magam). Hogyan tudom a leghatásosabban újraindítani a dopamin termelésemet.2020. szept. 11. 16:49
1/7 anonim válasza:
Erre te magad így rájöttél? Pszichiáter vagy?
2/7 anonim válasza:
Ezt a kérdést követni fogom, mert egy barátom is így van, de eddig még nem tudtam jótanácsaimmal segíteni rajta, mondhatnám, hogy ő saját maga ellensége.
A kérdésedre a választ te is tudod: Csak te tudsz magadon segíteni, hisz minden fejben dől el. Mondják, hogy ezek segíthetnek: önvizsgálat, meditáció, életmódváltás, sport, elegendő alvás, dopamintermelő ételek (pl. fehérjék) fogyasztása, szénhidrát és zsírok csökkentése, D vitamin,végső esetben pszichiáter.
Kíváncsi leszek mások tanácsára, hátha én is tudok segíteni az ismerősömnek.
4/7 anonim válasza:
Én a triptofánra esküszöm. Ugyan ez a melatonin és a szerotonin eloanyaga, de nekem segített az enyhe depresszió szerű tüneteken.
5/7 anonim válasza:
Ha a dopamintermelődésed bedöglött volna, akkor 5 centis amplitudóval remegne a kezed, meg nagyjából az egész tested.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint pozitív a helyzet ahhoz képest mint amit írtam.
Hát ez van, így is szép az élet.
2020. szept. 11. 21:40
7/7 anonim válasza:
Inkabb mozgassal, stimulalo zenek hallgatasaval turbozd magad. Gyogyszerek szedesenek hive vagyok mentalis problemanal. De ezen a szinten meg magadat felhozhatod. Ami megijeszt, mikor gyogyszerellenzok mindenfele ugyancsak kemiai szereket ajanlanak, csak nem konkret gyogyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!