A koronavírusos hatósági házi karantén családtagóra is vonatkozik?
Figyelt kérdés
Hazajön egy személy külföldről. Nem koronás de karanténba kell ugye menni. 2 hétre. A családnak is vagy csak annak az egy személyenk?2020. szept. 3. 19:47
1/14 anonim válasza:
Nem, a karantén csak arra a személyre vonatkozik, aki a papírt kapja, tehát a család kijárhat.
2/14 anonim válasza:
Aminek persze az értelme nulla, de hát ezt már megszoktuk.
3/14 anonim válasza:
Miért kéne a családnak is karanténba vonulni? Semmi bajuk, nem voltak külföldön, nincs határozatuk a járványügyi hatóságtól.
4/14 anonim válasza:
Te tényleg nem látod, hol itt a hiba? Ha az, aki hazajött nem koronás, feleslegesen van karanténban. Ha viszont az, akkor garantált, hogy családtag napokon belül elkapja, akkor aztán hiába üldögél előbbi karanténban, ha utóbbi meg szépen kihordja onnan napokig a vírust.
5/14 anonim válasza:
Kijárhat? Első válaszoló,ebben biztos vagy? Tesóm kamionos és első hullám elején bizony nem csak ő,de az itthon dolgozó felesége SEM hagyhatta el a házat ..
6/14 anonim válasza:
Első vagyok, igen hatósági karantén esetén csak az a személy nem mehet ki, és lesz rendőrök által ellenőrizve, aki a papírt kapja. Egy ismerősöm a héten jött vissza külföldről és karanténba került, de megmondták, hogy a férje nyugodtan mehet dolgozni, bevásárolni, csak próbálják egymást kerülni a házukban, ami nyilván annyira nem kivitelezhető. Sőt még az első hullám alatt megkérdeztem egy rendőr ismerősöm erről, mert érintett lettem volna és ő is azt mondta, hogy csak nekem kellett volna otthon maradjak, a család elmehetett volna a dolgára.
7/14 anonim válasza:
Brávó! És akkor még csodálkoznak a hatóságok, hogy az emberek megkérdőjelezik az intézkedések értelmét. A vak is látja, hogy ennek sincs így semmi értelme.
8/14 anonim válasza:
Akkor vannak helyek ahol másképp gondolják a karantént? Ez sem egységes? 😊 Első hullámnál egy ruha boltbol zavartak ki de.11-kor . Visszakérdeztem,hogy talán drogériai,gyógyszertári,élemiszer esetleg vegyiárut árulnak-e. 😁
10/14 anonim válasza:
Akikrol en tudok ott ugy mukodott hogy aki hazajott az tudott kulon hazba menni es igy egyedul o volt karantenban addig a csaladja elment rokonhoz lakni. Ahol meg nem tudtak vagy tudott mashova menni a karantenkoteles ott bizony az egesz ott lakokra vonatkozott a karanten. Ha jol emlekszem valahol szerepel is hivatalos ertesitoben hogy kivalaszthatja a karantenos hol akar karantenba vonulni. Gondoltam az benne a logika hogy ne kelljen a teljes lakokozossegevel egyutt karantenosdit jatszania. De ezek szerint ez vagy nem igy van vagy nem irt id3 senki aki jelenpeg is karantenban van es ezt megirna hitelesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!