Járvány idején, ha nyitva van, mennyire kockázatos sókabinba járni?
Allergiákra, asztmára is jó meg egyéb betegségekre. Hasznos a sós levegő. Még sosem próbáltam de lehet jót tenne. Felmerült bennem a kérdés, hogy járvány idején ez mennyire biztonságos. Arra gondolok, hogy elvileg egészséges de ugyebár épp légúti betegségekre, allergiákra, asztmára jó és épp ezek a tüdővel kapcsolatosak, gondolom ezek miatt gyengébb lehet valakinek a tüdeje, immunrendszere esetleg és fogékonyabb a vírusra. Szóval lehet nagyobb az esélye, hogy olyanok vannak a sókabinban akik könnyen elkapják.
Amúgy meg elvileg használ az ilyen problémákra szóval elvileg gondolom segít a vírus ellen is ellenállóbbnak lenni.
Most akkor járvány idején ez mennyire biztonságos?
Én komolyan veszem a vírust és nem akarom elkapni mert a szüleim eléggé veszélyeztetettek, illetve a párommal fogok együtt lakni a hét nagy részében, akinek szintén veszélyeztetettek a szülei, emellett nyilván annak sem örülnék ha én kapnám el.
Ha nyitva van, nem eresztenek egymas kozelebe embereket, ezert nem felnek. Anno en egyedul uldogeltem soterapian tobb alkalommal vagy nagy szoba masik vegeben valaki.
Nekem a tizeneve letapadt arcureg-valadekom osszerantotta, es tavozott is.
Ha eddig is megvoltal nélküle, miért pont egy vilagjarvany idejen akarod elkezdeni?
Nézz utána a sópipának, ugyanaz a hatása.
Ha ez így megy tovább, szép lassan tönkremegy a gazdaság...
Úgyhogy inkább a 3-as kommentelő tanácsát fogadnám meg, azt beszerzed és ki se kell majd mozdulnod otthonról...
Aztán majd egy-két év múlva (ha még lesz gazdaság egyáltalán - meg munkád, meg megélhetésed), majd olvasd vissza a kérdésedet és gondolkodj el rajta , hogy a jó kérdést tetted fel?
Egyébként meg, ha ennyire félsz, menj el orvoshoz, kérd ki a tanácsát... vizsgáltasd ki magad teljeskörűen (vérvételből ma már azt is megállapítják, ha bélférges az ember - az emberek asszem 24%-a az állítólag). Térj át egészséges életmódra, mozogj sokat, egyél zöldséget, gyümölcsöt, C-vitamint.
Újabb agyhalott kérdés.
Az immunrendszernek nem ahhoz van köze, hogy elkapod-e vagy sem,
hanem ahhoz, hogy mutatsz-e tüneteket, és milyeneket...
Nem az fog nagyobb eséllyel fertőzni, akinek gyenge a szervezete,
hanem az, aki nem figyel oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!