Hogy viszonyulsz a koronavírushoz és a hozzátartozó szabályokhoz, javaslatokhoz?
Sok kérdés van a koronavírusról, és azt is látom, hogy több helyen éles viták vannak a két oldal között. Ennek ellenére azt valahogy nem tudom pontosan felbecsülni, hogy létszámot tekintve mekkora a két tábor.
Ezen ok vezérelt akkor, amikor most e kérdést kiírom.
Félsz a koronavírustól és esetleges következményeitől?
Betartod a szabályokat? Ha igen, miért? Meggyőződésből, vagy csak azért, mert szabályok és így kell, vagy azért, hogy mások ne szóljanak meg? Vagy ha esetleg nem tartod őket, akkor mi miatt?
Tudom, ezen kérdések megint csak éles vitákat válthatnak ki, éppen ezért kérek mindenkit, hogy csak konstruktív kommenteket írjatok.
Én magam úgy vélem, az egészségnél kevés fontosabb dolog van, de a tisztelet az ilyen. Próbáljuk meg ne egymásra erőltetni a nézetünket, legyen az A vagy épp B. Erre kérlek titeket is, hogy a hozzászólásokban a tiszteletteljes attitűd uralkodjék.
Előre is köszönöm!
Köszönöm a választ és az eddigi opcióválasztásokat is!
Akik még írtok, esetleg azt is írjátok meg, mennyire tudjátok tolerálni, ha egy másik embernek más az álláspontja, mint a tietek. Mind a két irány érdekel:
a.) ha te tartasz a következményektől és követed a szabályokat, mennyire tolerálod, ha valaki nem teszi
b.) ha te nem tartod veszélyesnek a koronavírust és/vagy kételkedsz annak hitelességében és a szabályok hatékonyságában, akkor miképp tolerálod, ha más pedig kifejezetten fontosnak tartja?
Én kicsit tartok tőle, és mivel
1) tartok a hosszú távú mellékhatásokról, amikről még szinte semmit sem tudunk (pl. tüdőkapacitás csökkenése, szívgyulladás, krónikus fáradság szindróma) - pont, mivel még csak 40 körül vagyok, a szívem, a tüdőm, az agyam "szeretném" még kb. 40 évig használni.
2) tele vagyok veszélyeztetett családtagokkal
több szabályt is betartok, mint amit előírnak, mert a jelenlegi szabályozás egy vicc. (Pl. idén nyáron nem mentem sehová, belföldön sem, nem akartam egy csomó szabályszegő nyaraló között sasszézni - mert lássuk be, előírásokat betartva nem olyan "buli" a nyaralás)
Engem nem érdekel, ha más nem tart be semmit, csak ne veszélyeztessen engem, és más olyanokat, akik óvatosak.
Elég rugalmasan dolgozom, engem az aggaszt, a munkahelyem mekkora kockázatvállalásra kényszerít a járványhelyzet alakulásának függvényében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!