Az miért lehet,hogy lányként sokkal szőrösebb vagyok,mint a fiú testvérem?
Gondolom tini vagy, ilyenkor a hormonok megőrülnek benned.
A másik lehetőség, hogy "kakukk fióka" vagy.
Genetika. Nem feltetlenul olyan dolog amire gyógyszert kellene szedni. Tesómnak (fiu) sincs hormon problémája, nagyapjára ütött sajnos vagy nem sajnos, a teste minden porcikája hosszú fekete sűrű göndör szőrös. Vagy ott vannak például az arabok talán, akik nagyon szőrösek genetikailag, és erős is nekik. Vagy ott vannak az ázsiaiak, a legtöbbje eppen csak pelyhedzik, a ferfiak is, a hajuk is vekonyszalu, kevés van belőle.
De ha ez megnyugtat, menj el endokrinológushoz, de talán háziorvos is kérhet hormon vizsgálatot. Kérdezd meg tőle ha nem, max beutal a szakrendelésre. Ha az a baj, akkor kaphatsz gyógyszert.
Nekem már általánosban is szőrösebb volt a karom a fiúkénál, nagyon. Piszkáltak is miatta. Ráadásul fehér bőröm van és fekete szőröm. Az alkatom is nőiesebb így elég riasztó lehet egy majom kar. Azóta borotválom, nincs mese. Nekem elég gyakran kell kb. 2 naponta.
A többi részemen normális a szőr, szóval nincs hormonális gondom meg ilyenek.
"Nekem elég gyakran kell kb. 2 naponta."
Erre való a gyanta. Néhály alkalom után jelentősen megritkul, világosabb, véknyabb szőrszálaid lesznek, és sokáig sima marad.
Én is hasonló problémával küzdök, mint a kérdező, nekem is van fiu tesóm, akinél szőrösebb vagyok, pedig ő még idősebb is.
Nőgyógyász azt mondta, nálam ez genetika, talán nagyszülőktől, mert szüleim átlagosan szőrösek.Egészségügyi problémám nincs.
Úgyh ha neked sincs egészségügyi problémád, akk sajnos meg kell barátkoznod ezzel. Tesóm szerint a fiúk elfogadóbbak ezzel kapcsolatban, mint a lányok.
20L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!