Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyesek...

Miért van az, hogy egyesek nagyívben letojják a maszkviselési szabályokat?

Figyelt kérdés
2020. aug. 17. 13:39
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
39%
21: Eddig azt hitted, a vírusok ellen van a műtősmaszk? :)
2020. aug. 17. 15:54
 22/36 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom mit gondolsz, mi ellen van. Szerintem nem poénból, hanem a fertőzések elkerülése végett. De mondom, műtsenek maszk nélkül, ha te nem így gondolod.
2020. aug. 17. 16:38
 23/36 anonim ***** válasza:
19%
23: És akkor szerinted mért halnak meg az emberek kórházi fertőzésekben, ha a fertőzés ellen a műtősmaszk véd?
2020. aug. 17. 18:21
 24/36 anonim ***** válasza:
49%

Abba, hogy a kórokozók, baktériumok és vírusok nem csak szájon át kerülhetnek beléd. Éppen elég lehet egy vírust ürítő személy után menni mosdóba.

De akkor most te jössz minek visel a sok egészségügyi dolgozó maszkot a kórházakban, intenzív osztályon, műtőben,stb., ha semmitől se véd és totálisan hasztalan?

2020. aug. 17. 18:37
 25/36 anonim ***** válasza:
40%

25: Jellemzően nem bevarott, hanem nyitott testbe kerül a halálos mérvű fertőzés.

Az immunrendszer azért elég csodás kreatúra.

Namost ha valaki tájékozódott - pl. a linkelt ORVOSI (!!) videóból - és azt szűrte le, hogy a maszk semmire nem jó, hanem csak egy megfélemlítési eszköz, ami beleillik a más életterületen is tapasztalt elnyomási eszköztárba, akkor érted, miért nem hordja. Okosabb, mint egy ötödikes.

Az emberi szabadság utolsó morzsái.

2020. aug. 17. 18:52
 26/36 anonim ***** válasza:
23%

Mert teljesen fölösleges napi pár tízes esetszámnál.

Legalább 2-3 hónapja le van tojva mégsem jött el az Armageddon.

Ami igazán számít az az, amikor szoros kontaktusban tömörülnek, pl bulikázás, tivornyázás a tengerparton. Na, ott terjed is. Amikor meg az ember elmegy a Sparba aztán 2 mp alatt elsétál mellette valaki, vagy ül a vonaton 5 méteres körben egyedül, akkor nem. De azért utóbbi esetben szívassuk a népet, aki meg részegen akar fetrengeni az Adria partján, azok persze nem kapnak semmilyen büntetést.

2020. aug. 17. 21:55
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem milyen büntetésről beszélsz. Ha nincs rajtad maszk és ül melletted más, nem egy háztartásbeli, akkor csak egyszer megkérnek, hogy vedd fel aztán vagy felveszed, vagy nem.

Azzal viszont egyetértek, hogy ha tök egyedül ülsz, akkor felesleges. Csak az a baj, hogy az emberek fekete-fehérben látnak és vagy kell mindenhol vagy nem, vagy lehet bulikázni vagy nem.

2020. aug. 17. 22:11
 28/36 anonim ***** válasza:
52%
Nem vizsgálja a rendelet, hogy mekkora távolságot lehet ill tartanak a gyakorlatban. Én pont, hogy az összes rendezvényen tenném kötelezővé, de pl boltban nem, vagy járműveken sem, ha nincs melletted senki. Nem az elméletet kell nézni, hanem a gyakorlatot. A vírus nem olvasgatja a Magyar Közlönyt.
2020. aug. 17. 22:25
 29/36 anonim ***** válasza:
49%
Igazon leírhatnád, milyen szabályokat hiszel, hogy vannak, mert tudtommal nincsenek. Attól, hogy van egy elképzelésed, miszerint mindenkinek valahogy kéne viselkednie, abból még nem lesz szabály.
2020. aug. 18. 01:06
 30/36 anonim ***** válasza:
19%

25: "minek visel a sok egészségügyi dolgozó maszkot a kórházakban"

Nem viselnek... sőt, amikor bejött " a vírus", kinevették azokat a betegeket, akik hordták, és lebeszélték őket.

Arról sincsen információm, műtőben viselnek-e, sose jártam műtőben ébren és az orvosi protokollt sem ismerem.

Az, hogy a TV-ben filmekben mit láttatnak, annak nem biztos, hogy köze van a valósághoz.

Én akkor szoktam viselni a maszkot otthon, amikor takarítok, és büdös dolgokhoz hajolok közel, teszek belülre illóolajat, hogy azt érezzem. El tudom képzelni, hogy egy halott vagy élő test is büdös, ha felnyitják. A fogorvosom is visel, hasonló okokból, hiszen egy idegen ember szája büdös, és nyálcserét sem szeretnénk egymás közt, hiszen nem vagyunk szeretők.

Műtét közben vér is felspriccel a jelenlévők arcába.

2020. aug. 18. 01:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!