A szívem BPM-je nyugalmi helyzetben 94. (93-97 között mozog) Ez jó vagy rossz?
BPM- beats per minute. Tehát, hogy 1 percen belül mennyit ver a szív.
Azóta még 2x megmértem. Az átlag az elsőnél 94, aztán 99 a 3-nál meg 101.
A max. értékem 105, de az nem átlag.
A linket köszi, megnézem, megy a zöld
Ne stresszelj, lejjebb fog menni. " beats per minute" a szívnél nem használatos tudtommal, csak zenével kapcsolatban hallottam.
Na rá is kerestem, hátha tévedek. "A BPM a metronómon az egy perc alatt elhangzó ütések száma egy adott műben. A zenei tempók mérésére szolgáló mértékegység."
Ez egy ilyen önrontó kör. Kettővel magasabb a pulzusod mint kéne, megijedsz, elkezdesz olvasgatni, persze benne van a sorba az összes halálos betegség, amibe amióta elolvastad a cikket, már kétszer bele lehetett volns halni, ettől megijedsz, még feljebb megy, ami még jobban megijeszt. Érted, ugye? :)
Ne méregesd, mert akkor meg attól ijedsz meg. Gondolj bele, ha 101et mérsz, akkor bemesz a sürgősségire? Nem, akkor meg kár is mérni. Nem vagy pánikbeteg?
Nem tudom, nem vizsgáltak rá. Inkább a betegségektől félek, én magamat hipochondernek hívom, nem pánikbetegnek.
A 100 már nagyon határeset amúgy. 60-100-ig normális, de a legideálisabb a 72. nekem meg 90+ és száz. Nekem ez nem tetszik, főleg, hogy néha fájdalmat is érzek arratájt. Mindegy, egyszer meglátogatok egy kardiológust, akkor meg tudnék nyugodni, ha meg van valami, akkor kezelve lenne. Pajzmirigyre is megyek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!