Mennyi idő alatt süketül meg az, aki folyamatosan csutkára tekerve hallgatja a zenét a kocsijában?
Csak a legutóbbi, szomorú példám egy fiatal taxis srác volt (régiesebb szóval: nyikhaj.) Szállok be a kocsiba, mondom jó napot, kérdezi: tessék? Mondom hangosabban, akkor megérti, beszállok, mondom a címet, kérdezi: tessék? Megérkezünk, kifizetem, mondom köszönöm szépen, kérdezi: tessék?
És ez csak egy példa.
Mondom: milyen a hallása?
Erre végre egyből válaszol: római katolikus.
Sportlövőről tudok, aki a fegyerektől lett ilyen, néhány év alatt, amíg a többi csapattagnak meg semmi baja, szóval ez egyén függő, vagy járt nálam hifis ember, aki tökre csavat hangerőnél hallotta, hogy pont jó én meg majdnem megsüketültem, neki kb 20%-os hallása lehetett.
Szerintem a füles veszélyesebb, mint a hangfal/autó hangszóró, de néhány év alatt biztosan tönkre lehet tenni a hallást, kis igyekezettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!