Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Autistáknak miért nem kell...

Autistáknak miért nem kell maszkot viselni?

Figyelt kérdés
Ők is köhögnek meg tüsszögnek.

2020. júl. 19. 07:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Mert ők beteg emberek azért
2020. júl. 19. 07:58
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Miért ne kéne? Ki tömött tele ezzel a marhasággal?
2020. júl. 19. 14:21
 3/12 A kérdező kommentje:

"You also do not need to wear a face covering if you have a good reason not to; such as:

If you have a physical or mental illness or impairment, or a disability that means you cannot put on, wear or remove a face covering"

[link]

Ebből már többször volt vita a tömegközlekedési társaság oldalán is.

"A szájmaszk kötelező viselése alól kivételt képeznek a kétévesnél nem idősebb gyermekek, az autizmusban szenvedők, az egy háztartásban élő, zárt személygépkocsiban utazó személyek, a tömegközlekedési járművek vezetői, amennyiben a jármű személyszállításra kijelölt térségétől elkülönített, zárt kabinban tartózkodnak."

[link]

A magyart csak azért linkeltem, ha esetleg nem értesz angolul.

2020. júl. 19. 16:23
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Magyarországon tudtommal nincs ilyen kivétel.

Szlovákiában azért engedhetik meg az autistáknak, hogy ne vegyenek fel maszkot, mert ők gyakran érzékenyek, és számukra zavaróbb, nehezebben szokják meg.

Az angol szöveg Nagy-Britanniára vonatkozik, abban arról van szó, hogy ha valaki olyan egészségi állapotban vagy, hogy nem tudja felvenni, levenni vagy magán elviselni, akkor mentesül a maszkviselés alól. Tehát, ha egy autista olyan érzékeny, hogy nem viseli el magán, akkor nem kell hordania. Egy másiknak viszont, aki el tudja viselni magán, az nem mentesül. Nem tudom, mit nem értesz ezen.

2020. júl. 19. 20:08
 5/12 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, mit nem értesz ezen." Mert akkor hol a logika? Így ilyen alapon bárki mondhatja, hogy neki szemmel nem látható fogyatéka van.

Bocs, a kukacoskodásért.

2020. júl. 19. 23:45
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
Istenem milyen jó kifogás ez :D autista vagyok ezért nem kell maszkot hordanom, mert zavar :D kabaré. Engem is zavar, és?
2020. júl. 20. 10:16
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
Én se szeretem hordani, de szerintem senki. Megéri hordani!
2020. júl. 21. 20:44
 8/12 anonim ***** válasza:
92%
#5: Kedves kérdező, ez bizonyára nem bemondásra megy, hanem kell róla valami igazolás, egy autistakártya vagy diagnózis.
2020. júl. 31. 16:44
 9/12 anonim ***** válasza:
A 6- válaszoló meg szűz.
2022. jan. 4. 18:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Azóta már Magyarországon is mentesülnek a diagnosztizált autisták. Persze kell hozzá a diagnózis vagy az autistakártya.

Sok a túlérzékeny, akik nem bírják elviselni a maszkot. Képzeld el ezt úgy, mintha farmermaszkot kellene hordanod!

Egyébként ma már pszichiáter mentesíthet, például ha pánikbeteg vagy.

2022. jan. 9. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!