Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valaki tapasztalt már ilyet?

Valaki tapasztalt már ilyet?

Figyelt kérdés
Már lassan 3 hónapja tapasztalok egy leírhatatlan,megfogalmazhatatlan szédülést,ami egyáltalán nem forgó jellegű,viszont állandó,szűnni nem akaró.Egyéb tünetek nem igazán kisérik,mint pl. rosszullét vagy más,inkább izomfájdalmak.Nyak,állkapocs,fül mögött,néha a szememnél és a halántékomnál fáj.Egyszer a tükörbe néztem hosszabb ideig és feltűnt,hogy a fejem mozog,folyton egy körkörös mozgást végez és valójában ez az amit én "szédülésnek" érzékelek.Egy külföldi kiropraktőr weboldalon találtam,hogy ilyenkor a megfeszült trapéz izom "rángatja" a koponyát a szó szoros értelmében.Van itt aki tapasztalt ilyet?Ha igen hogyan kezelte,milyen szakemberrel?Én gyógymasszázsra és kiropraktőrre gondoltam.A helyi reumatológiára és gyógytornára azt mondják nagyon rossz.Sem a háziorvos,sem a fül-orr-gégész nem akart oda küldeni,helyette inkább ezeket ajánlották.Legfőbbképpen szakemberek,vagy olyanok válaszát várom,akik hasonló tüneteket tapasztaltak,vagy akár egy közeli ismerősük.

2020. júl. 13. 18:02
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
Ne nézz hosszabb ideig a tükörbe
2020. júl. 14. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, h csak a szédülés miatt látod úgy, mintha mozogna a fejed?
2020. júl. 24. 15:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem,ez a legrosszabb az egészben,hogy hülyének néznek.Ahogy mondtam nem forgó jellegű.Sőt egyáltalán semmilyen szédülésről nincs szó,egyszerűen permanens 0-24-ben mozog a fejem.Kicsit utána jártam a dolgoknak és ez a felső trapézizom feszessége miatt lehet.Csupán olyan személlyel akarom felvenni a kontaktot,akinek volt ilyenje vagy egy szakember aki kezelt ilyet.Mert a helyi orvoskra nem nagyon számíthatok,a fül-orr-gégész elküldött azzal,hogy tornáztassam meg a vállam meg a nyakam.Egyszerűen idegileg készít ki,mert iszonyat bosszantó,ahogy folyton billeg a fejem.
2020. júl. 25. 21:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Hát hasonló jellegű az én szédülésem is, de én nem vettem észre, hogy mozogna a fejem... :( tehát akkor az eredet az nem lehet ugyanaz szerintem. De külső szemlélő nem látja, ha jobban megnéz, hogy tényleg mozog a fejed? Mármint ha látható tényleg, akkor miért néznek hülyének..?
2020. júl. 26. 12:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Két személyt kértem meg.Az egyik látta,a másik nem,de tényleg alig észrevehető,amolyan billegőszerű az egész.Ülni sem tudok mert elkezd magától billegni a fejem és érzem hogy a nyakamból ered az egész.Talán megoldás lehet ha megerősítem ezt az izmot,nyilván a rossz testtartásom miatt ment tönkre.Ha neked is ilyen bizonytalanság érzeted van,az általában vagy szorongásos megbetegedés,vagy az is lehet nyaki eredetű,ha úgy gondolod,hogy neked is rossz a testtartásod könnyen lehet magyarázat a tiédre.Nekem úgy tűnt fel,hogy egy pattanást akartam kinyomni és észrevettem,hogy valami nem stimmel.Amikor elmentem mindenféle orvoshoz ez még nem tűnt fel,így nem is tudtam elmondani,de szerintem semmire nem jutok ha visszamegyek,mert gondolom nagyon ritka lehet az ilyen.
2020. júl. 26. 12:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen talalkoztam ezzel, hogy szorongas meg ilyenek. De ha mar szorongok is, akkor szerintem attol, hogy nem tudom, hogy mi bajom van.... es ez az, ami nalam inkabb frusztralo. Mert november ota tart, es valamicsket mintha javult volna most az elmult 2-3 honapban, de nem tul sokat. Nekem elofordul, hogy rosszullet is kiseri, tehat olyan erzesem van, hogy mindjart elajulok es enyhe hanyingerem is lesz, de ez hala az egnek ritkan fordul elo. Ez akkor szokott lenni, amikor nagyon felerosodik valamiert. :( En mar minden szornyusegre gondoltam (belgyogyaszatilag), mert hat a koponya MR meg negativ teljesen, sot nekem a neurologus azt mondta, hogy szerinte nem idegi eredetu egyaltalan. Tehat akkor marad a belgyogyaszati...
2020. júl. 29. 10:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is voltak ilyen tüneteim, és kiderült, hogy a nyaki gerincemmel van a gond, csak nekem a szédülés mellett jelentkezett még nehézlégzés, gombócérzés és fülcsengés is. Nekem egyelőre még semmi nem segített, hiàba voltam manuálterápián és gyógymasszőrnél is.. a gyógytornát csinálom gyakran, remélem az majd meghozza a javulást, de sajnos ez egy hosszù folyamat. Szerintem érdemes lenne a csuklyás izmodat erősítened. A neten is vannak gyakorlatsorok. Szerintem lehet érdemes lenne egy ortopédust is felkeresned. Egyébként hogy vagy? Változott valamit a helyzeted?
2020. dec. 23. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!