Van olyan Bp-i bolt, ahol ma szombaton is 3 rétegű szájmaszkot lehet venni? (Nem a sima 1 rétegű vászon)
Egyrétegű sima textilmaszkokat sok helyen látok, de a WHO ajánlása szerinti 3 rétegűt - közepén nemszőtt kelmével - még csak webshopokban eddig, gondoltam esetleg valamelyikőtök találkozott már vele valahol boltban is.
Egy családtagnak szeretném vinni még ma, hogy egy kicsit nagyobb védelmet kapjon a sima egyrétegű vászonnál.
Az eldobható ffp2, ffp3 maszkok itt most nem opciók sajna, kizárólag újrahasználható kellene, úgyhogy kerülném is ezeket a javaslatokat a fentiek miatt, köszi előre is.
Légyszi csak az írjon, aki a kérdésre tud választ adni, a maszkgyűlölők vírusméretével kapcsolatos érveléseik nélkül, akik mellesleg nem tudják, mi az a cseppfertőzés.
Előre is nagyon szépen köszönöm, ha valakinek van ötlete boltokkal kapcsolatban! :)
Te még mindig nem? Szerény javaslatom: lassan elkezdhetnéd.
Nem vitát akarok szítani, de szerinted kinek hisznek az értelmes emberek inkább: a WHO-nak, vagy neked, az önző, struccpolitikát folytató helyijaninak?
Nagyon-nagyon remélem, hogy egyre kevesebb lesz az efféle hozzáállásból.
Direkt kértem, hogy aki nem ért hozzá, az inkább tartsa meg a kis magánvéleményét, pont amiatt, mert ebből úgy lehet óriási értelmetlen vitákat szítani, hogy a hanyag maszkutálók nem értik a cseppfertőzés lényegét: kérlek szépen, keress rá erre a kifejezésre és olvass kicsit utána. Nem, nincs itt semmiféle összeesküvés-elmélet, nem hepciából javasolják az orvosi tanulmányok, tök egyszerű biológiai alapjai vannak az egésznek, ami logikus még az olyan átlagembereknek is, mint te vagy én.
Maradjunk a kérdésnél, KÉRLEK.
Na, ahhoz meg külön gratulálok.
Jól "megrendezték" régen a pestist, spanyolnáthát stb. is a történelem során, igen...vagy nyilván átírták a történelem ezen részeit is, valamilyen szaftos összeesküvés-elmélet okából, nyilván...
Kívánom, hogy neked egy hozzátartozód se kerüljön lélegeztetőgépre, vagy ne haljon meg légúti betegségben, mint az én ismeretségi körömben.
Mindenesetre a járvány előtt talán naponta 1x, max. 2x hallottam itt mentőautó szirénát, most pedig kb. 15 percenként...de persze, nyilván mindenkinek épp most szakad ki a bele vagy szenved mondjuk közúti balesetet, gondolom szerinted nem a több súlyosan légúti fertőzött végett, akik nem kapnak levegőt. Lehet, hogy a mentőautókat is csak "álcázzák" és nem is valós okból szirénáznak (ezt iróniának szántam).
Na szia.
de nem emiatt. itthon pangás van elvileg nem?
amúgy miért nem rendelsz?
A kérdésemben ott a válasz. Ma estére kellene mindenképp, a webshopokból pedig csak hétköznap szállítanak, az sajnos túl késő lenne.
Szerintem érdemes elolvasni az általános tájékoztatókat, külföldön már szinte mindenhol épp indul be az újabb hullám valószínűleg a túl korai feloldások végett, és két hét körülbelül a vírus lappangási ideje - nem vennék mérget rá, hogy a jelenlegi helyzettel meg fog később is maradni az a pangás nálunk.
Ja és inkább megbízható forrásból, nem fb-ról jobb szerintem tájékozódni.
Jaj szívem, inkább téged kellene sajnálni az ostobaságod miatt. :(
Engem te ne sajnálj, mégis mit képzelsz magadról?
Örülj inkább magadban, hogy ezek szerint neked még egy ismerősöd sem halt meg Covid-19 miatt, csak addig luxus a tudatlanság, te kis szerencsétlen szemtelen paraszt.
Milyen "élni egy kicsit"? Fel kellene csak tenni egy nyamvadt maszkot a hülye pofádra, nem bezárásról meg karanténról esett szó, édes istenem, mekkora gyökerek vannak...
Gondolkozz már egy kicsit, mielőtt ideböfögsz valamit, te ostoba tapló!
És legfőképp ilyen ostoba gyökerek miatt nem fog soha elmúlni ez a sz..r, mert gondolom nem látszana a kis pofikájuk a maszk alatt, azzal együtt nem tudnak "élni", csak anélkül :D :D Előző válaszadó: miért sejtem, hogy valami kis tizen-huszonéves hülyegyerek/hülyelány lehetsz? Élj akkor már még teljesebben, vedd le a cipődet és ruhádat is a buszon, akkor már ne végezz félmunkát. :)
Komolyra fordítva a szót, igenis lehet egyensúlyozni paranoia(?) és hanyagság között is, anélkül hogy valaki rémhírekkel bombázná magát a tv-ben (hozzáteszem, nekem nincs tv-m). Ez viszont egy kis intelligenciát és pici nyúlfarknyi műveltséget is igényelne. Előző válaszadó: sok sikert hozzá, szerintem idővel te is belejössz. :)
Egyáltalán miért kezdtem bele ma ebbe a kérdésbe? Sejthettem volna, hogy itt a gyakorin ebből ez lesz, és a kérésem elenére megszólalnak azok is, akik valami kényelmes "buborékban" élnek :) Szerintem erre mondják, hogy boldogok a lelki szegények...
Amúgy tök jól élek, maszkkal és kézmosással együtt is - nem zavar semmiben, nekem elhiheted. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!