Infuziot kaptam es a be adáskor kb 3cm nagysag levegő ment a vénámba.Nem lesz bajom? Vasat kapok 1 cm vas utánna pedig 3 cm üres levegő és aztán folyt rendesen. Kb fél oraja volt. Félek!
Figyelt kérdés
2020. júl. 7. 20:19
12/15 anonim válasza:
11-nek:
"The lethal dose for humans has been theorized to be 3-5 ml/kg and it is estimated that 300-500 ml of gas introduced at a rate of 100 ml/sec is a fatal dose for humans."
"In humans, the lethal dose of air is unknown, but based on case reports and estimates, 100–300 mL of air injected into the venous system at 100 mL/s can be fatal (3, 4, 5)."
Szóval rákerestem, becslések a halálos dózist emberben 100 ml-re vagy afölé teszik, 100 ml/perc sebességgel vénába juttatva.
13/15 anonim válasza:
12.-nek.
Aha...akkor próbáld ki kevesebbel! >:)
14/15 anonim válasza:
Jól van, ha te azoknál az orvosoknál is okosabb vagy, akik a szakirodalmat írják, nyugodtan oktass ki a szakmámban. Láttam már buborékot bemenni vénába, centrálisba is jópárszor, semmi nem történt miatta.
15/15 A kérdező kommentje:
Ez nem buborék volt hanem kb 1-2 ml levegő..
De felhivtam egy aneszteziologus ismerősöm vegső pánikomban és megnyugtatott hogy 1 teljes fecskendő levegő okoz problémát.
Az első és a többi rendesen valaszolonak köszönöm.
2020. júl. 8. 17:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!