Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Infuziot kaptam es a be...

Infuziot kaptam es a be adáskor kb 3cm nagysag levegő ment a vénámba.Nem lesz bajom? Vasat kapok 1 cm vas utánna pedig 3 cm üres levegő és aztán folyt rendesen. Kb fél oraja volt. Félek!

Figyelt kérdés
2020. júl. 7. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10.-nek.

Keress rá: légembólia

2020. júl. 7. 21:41
 12/15 anonim ***** válasza:

11-nek:

[link]

"The lethal dose for humans has been theorized to be 3-5 ml/kg and it is estimated that 300-500 ml of gas introduced at a rate of 100 ml/sec is a fatal dose for humans."

[link]

"In humans, the lethal dose of air is unknown, but based on case reports and estimates, 100–300 mL of air injected into the venous system at 100 mL/s can be fatal (3, 4, 5)."

Szóval rákerestem, becslések a halálos dózist emberben 100 ml-re vagy afölé teszik, 100 ml/perc sebességgel vénába juttatva.

2020. júl. 7. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:

12.-nek.

Aha...akkor próbáld ki kevesebbel! >:)

2020. júl. 8. 08:55
 14/15 anonim ***** válasza:
94%
Jól van, ha te azoknál az orvosoknál is okosabb vagy, akik a szakirodalmat írják, nyugodtan oktass ki a szakmámban. Láttam már buborékot bemenni vénába, centrálisba is jópárszor, semmi nem történt miatta.
2020. júl. 8. 09:23
 15/15 A kérdező kommentje:

Ez nem buborék volt hanem kb 1-2 ml levegő..

De felhivtam egy aneszteziologus ismerősöm vegső pánikomban és megnyugtatott hogy 1 teljes fecskendő levegő okoz problémát.

Az első és a többi rendesen valaszolonak köszönöm.

2020. júl. 8. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!