Szerintetek el kéne mennem egy fül-orr-gégészhez?
Sziasztok! Az utóbbi időben felmerült bennem a kérdés: mi van, ha van valami baj a fülemmel? Ugyanis "néhai" fülzúgásom van, és így visszagondolva, talán mindig is volt. Megkérdeztem két közeli barátomat, hogy nekik van-e, de mindketten azt mondták, nincs. Ekkor kezdtem el pánikolni. Több okra is tudnék gondolni, mi okozhatja/ta. Első: régebben eléggé sokszor volt rajtam fejhallgató, olyan 6-7 éves koromtól kezdve, de mostanában már leszoktam erről - szerencsére. (akkor sem használtam annyira tragikusan sokszor, megjegyezném, valamint, halk hangerőn hallgattam/ok.) A másik ok: fülzsír/fülmész. Régebben egyáltalán nem takarítottam a fülemet, és ennek lehet, meglett a következménye... Bár most, hogy takarítom, ugyanúgy jelen van a fülzúgás, viszont lehet, a régi leülepedett a hallójáratomban. :/ Esetleg a depresszióm és szorongásom közrejátszhat? És annak lehet köze ehhez, hogy minden zene zajként hat, és felidesegít, legyen szó bármilyen műfajról? Nem tudom, megkérdezzem-e ezeket a családomtól, mert félek a reakciójuktól, és hogy kiakadnak rám - megint. Szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat! :D
/Egy tinédzer lány/
1) pánikra semmi ok.
Valakinek egész életében zúg a füle és elél 95 éves koráig.
2) FOG az egyetlen hely, ahol ezt kezelik.
3) közel 1300 okot ismernek. Ebből felére van gyógymód, köztük az érrendszeri tisztiás és a pszichológus is.
Attól is függ, mennyire zúg. Valakinek hangosabb, mint a hajszárító, másnak alig észre vehető.
Nekem is van fülzúgásom évek óta,egy időbe én is nagyon stresszeltem mitől van és csak én hallom. Aztán elkezdtem tesztelni,hogy mikor jelentkezik és mikor nincs és rájöttem,hogy nekem az elektronikus tárgyaktól van mikor a közelükbe vagyok(tv,laptop,töltő stb.)akkor a leghangosabb.Mikor kimegyek a kertbe vagy csak egyszerüen sétálok nem zug a fülem. S utána néztem és tényleg van aki érzékenyebb az elektronikus tárgyakból kibocsájtott frekvenciákra.
Probáld ki te is menj olyan helyre ahol nincs elektronikai eszköz s figyeld meg,hogy akkor is zug-e a füled.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!