Éneklés közben nagyon hamar berekedek, elmegy a hangom. Rossz énektechnikát használnék? (Hangüzenetet privátban küldök, ha szükséges)
19 éves lány vagyok, 12 éves koromtól 18 éves koromig jártam énektanárhoz (helyváltoztatás miatt maradt abba a dolog). 12-13 éves koromig mindig azt mondták, hogy szoprán hangom van, az utóbbi években azonban jelentősen lemélyült. 13-14 éves korom körül már valami nem volt rendben a hangszalagjaimmal, mert nagyon durván kisiklott a hangom, jóformán irányíthatatlanná vált, a magasabb hangokat pedig hatalmas nehézség árán tudtam kiénekelni. Akkor megállapította az énektanárom, hogy mutálok, viszont elég erőteljes volt, mint körül-belül a fiúknál (még beszéd közben is gyakran csúszkált a hangom ide-oda). Ez eltartott 1-2 évig, utána már viszonylag jó volt, ám mindent újra kellett kezdeni a hangommal, mert olyan szinten megváltozott, a régi énektechnikák nem használtak már olyan jól és az éneklés is sokkal nehezebb volt, emellett pedig ilyenkor is gyakori volt a rekedtség. 17-18 éves korom körül elmentem orvoshoz, aki megnézte a gégémet, hangszalagjaimat, ők nem találtak semmilyen elváltozást, azt mondták, hogy esetleg reflux-betegség miatt lehet, de igazából ez ennyiben maradt, gyógyszert nem mondtak rá, lehet, hogy nem is gondolták úgy, hogy ilyen jellegű bajom lehet ennyi idősen.
Az utóbbi 1-2 évben már megtaláltam azt az énektechnikát, amivel jobb a helyzet, de így se bírja sokáig a hangom. Egyszer van, hogy mondjuk 2 napig tök jó, tudok vele bánni, utána 1-2 hétre közel használhatatlanná válik, nem tudom megütni a hangterjedelmem felsőbb tartományait.
Ha valaki tud segíteni, azt nagyon szívesen fogadom! Privátban hangüzenetet is tudok küldeni, amennyiben szükséges. Hátha tényleg az énektechnikámmal van valami probléma.
Rossz az énektechnikád. Ne énekelj képzés nélkül,
mert akár polip is nőhet a hangszalagodra, s műteni is kellhet.
Nem árt a beszéd és ének képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!