Bekentem magamat naptejjel, mégis leégtem, most fáj. Mit kenjek rá, mit vegyek rá a gyógyszertárban?
A Naksol jó rá.
Vagy: Panthenol spray, Irix spray, Phlogosam habspray, Aloe Vera gél, vagy bármely napozás utáni nyugtató krém. Az égés súlyosságától függően, kell legalább egy hét, mire rendbe jön.
Én II. fokú (forrázásra) égésre Aloe Vera zselét használtam, és kellett két hét, mire kezdett rendbe jönni úgy, hogy napi többször kezeltem. Viszont nyom nélkül gyógyult. A fájdalomra is hatásos volt, de azért én szedtem Advil Ultrát néha.
Egyszer bekented magadat, utána meddig voltál napon? A faktorszámot össze kell szorozni azzal az idővel, amit a bőröd plusz védelem nélkül kibír bőrpír nélkül. Ez nálad a legkisebb érték lehet, kb. 3 perc, tehát az 50-es faktor téged kb. 150 percig véd, bár ilyen extrém uv sugárzásnál mint ma, lehet hogy osztani kell még valamennyivel.
Ráadásul ha közben úszni is mentél, minden lemosódik. Nem csoda, hogy egyre nagyobb a kedveltsége az uv- védő hosszú ujjú úszó felsőknek.
Nem vagyok olyan nagyon vén csont (42), de tisztán emlékszem, hogy egész nap kint voltunk a napon és hetekig tartott egy pici színt összeszedni, és gyakorlatilag lehetetlen volt leégni. Az első naptejek olyan 90-95 körül jöttek be (kettes meg hármas faktorokkal :D), totál hülyeségnek tartottuk.
Köszönöm a válaszokat és a jó tanácsokat!
#6 Kb. 40 percet voltam napon, direkt nem terveztem sokat, mert könnyen leégek.
"de tisztán emlékszem, hogy egész nap kint voltunk a napon és hetekig tartott egy pici színt összeszedni, és gyakorlatilag lehetetlen volt leégni. "
Akkor te nagyon szerencsés vagy. ANyukám, aki idősebb nálad majdnem 10 évvel, rengetegszer leégett gyerekkorában és fiatalkorában is. Elég volt neki pár órát kint lenni és hólyagos lett az orra.
Mindenkinek ment a zöld kéz.
#8 Brutális, de sajnos ez van. Legközelebb még kevesebbet megyek ki a napra:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!