Mi történik ha valaki tartósan ugy étkezik, hogy nulla cukrot, szénhidrátot visz be a szervezetébe?
"Fehérjék, zsírok, szénhidrátok
Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapját a fehérjék, zsírok, szénhidrátok megfelelő arányú és mennyiségű fogyasztása adja. Mindhárom óriási jelentőséggel bír a szervezet működésére nézve, hiszen mindegyiknek megvan a maga feladata. A szénhidrátok a legfontosabb energiát adó tápanyagaink, melyek bár nem esszenciális tápanyagok, mégis elsődleges energiaforrások a vázizmok és az agy számára. Természetesen minden esetben egyénre szabottan kell meghatározni a javasolt szénhidrátbevitelt, de megközelítőleg 100 és 250 gramm között javasolt napi szinten.
.
Sokszor előfordul, hogy az extrém alacsony szénhidrátbevitel gyengeséget, fáradékonyságot, ingerlékenységet okoz, különösen az inzulinrezisztenciával, prediabétesszel élők esetében. Esetükben érdemes csak kis mértékben csökkenteni a bevitelt, elosztani fogyasztásukat egyenletesen a nap során, és a gyorsan felszívódó szénhidrátok fogyasztását minimalizálni. Így tartós fogyás érhető el rosszullétek nélkül."
Az történik, hogy az agy átáll máshonnan beszerezni a szükséges szénhidrátot és a tested ketózisba kerül.
De szerintem hosszú távon nem egészséges az egyoldalú táplálkozás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!