Mitől ugrálhat néha a szívem?
Figyelt kérdés
Tudom orvos,el is megyek majd,csak itt is megkérdezem.Mostanába van h ugrál a szívem ha megeröltetőt csinálok vagy ha cigizek,van amikor meg ugyanezen tevékenységek során sincs semmi bajom.Van billentyű betegségem.Ami a doki szerint nem is betegség.Elég ílyesztő ez a fura szívdobogás.Nem tart am sokáig rendeződik,de azért félek nehogy szívrohamot kapjak vagy csak úgy megálljon a szívem.Szerintetek veszélyes lehet ez?27 éves nő2020. jún. 26. 13:05
1/6 anonim válasza:
Szívritmus zavar. Ne dohányozz. Mozogj rendszeresen.
Lehet pajzsmirigy probléma is.
2/6 anonim válasza:
Gondolom,hogy mitralis prolapsusod van. Ez elég gyakori és az esetek 80%-ban teljesen ártalmatlan betegség. Viszont ez tud ritmuszavart, szapora pulzust "csinálni". Nem kell megijedni tőle. Ha nagyon zavaró és gyakran van ilyen,akkor szoktak rá felírni szívritmusszabályzót (bétablokkolót). Ettől nem fogsz szívrohamot kapni, veszélyes ritmuszavart is már előrehaladottabb stádiumban, idősebb korban okozhat. Akinek ilyen betegsége van,annak az orvos utasításainak megfelelően évente, 2 évente kell egy 24 órás Holter EKG és szív UH. Ezzel tudják kontrollálni,hogy milyen stádiumú a betegség.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Igen az a mitralis van meg PSVT.Évente kell járnom felülvizsgálatra.Van itthon betaloc gyógyszerem,de Szegeden azt mondták ne szedjem,a háziorvos meg azt hogy szedjem. :/ Így csak akkor veszem be ha nagyon muszáj.
2020. jún. 26. 14:10
4/6 anonim válasza:
Nekem 30 éve állapították meg. Az elején csak akkor kellett bevennem,amikor éreztem a ritmuszavart,de miután ez napi rendszerességgel előfordult, a gyógyszert is naponta kezdtem szedni. Azóta hébe hóba érzem csak,hogy lenne ritmuszavarom. Ha cigarettázol,akkor jobb lenne a Betaloc helyett Nebivololt szedni,mert a Betaloc gyakrabban csinál bronchospasmust és akkor nehezített lehet a légvétel. Egyébként a cigaretta provokálja a ritmuszavart, úgyhogy jobb lenne abbahagyni. (Bár én is dohányzom.) És ne ijedj meg! Nem fogsz belehalni,ha az ellenőrzésekre rendszeresen elmész!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi.Te is a Nebivololt szeded?Az orvosnak ha szólok kiírja azt nekem?
2020. jún. 27. 11:56
6/6 anonim válasza:
Igen, én már azt szedem 20 éve,mert a Betaloc mellett gyakran nehezített volt a levegővétel. Azóta nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!