Ügyeletesnek/orvosnak utólag lehet "ajándékot" vinni?
Valaki csinált már olyat, hogy visszaszaladt megköszönni, vitt valami kis apróságot az ügyeletesnek/ orvosnak a lelkiismeretességért, és hogy emberként bánt vele (nem kimondva, de ezzel is azt erősítve hogy szuper amit csinál)? Ha igen, mi volt a reakció? Nem kínos ez a munkatársak előtt? Egyáltalán fogadhat el az az ügyeletes bármit is, főleg utólag?
Esetleg, ha egészségügyben dolgozók olvassák a kérdésem, kíváncsi vagyok, hogy ők hogy állnak ehhez.
Igen lehet.
Én is utólag adtam,mert az életem nagyban rajta múlott.
Az ajándék soha sem volt tiltott,manapság is fogadott .
Orvos vagyok. Ha szeretnéd a kollégának megköszönni, akkor nyugodtan vihetsz ajándékot. Amit én személy szerint utálok az a hálapénz, nem hálapénz kell a betegtől, hanem fizetés állambácsitól.
Ami tök jó ajándék lehet, pl. egy bögre, rajta felirat, "a világ legjobb orvosának" stb. Én szeretem azt is ha kaját kapok, pl. gyümölcsöt, csokit, de kaptam már disznózsírt, és nagy doboz fagyit is. Alkoholt általában nagyon sokat kapunk, az kevésbé jó ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!