Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Viszkető bőr oka?

Viszkető bőr oka?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy orvoshoz kellene mennem, és fogok is, csak gondoltam megkérdezem itt előtte, hátha van valakinek valamilyen ötlete vagy tapasztalata. Előre is köszönöm :)

Már kb 2-3 hónapja nagyon viszket a bőröm mindenhol. A karom, a combom, hasam, hátam, nyakam...

A bőröm nem száraz, nem csípett meg semmi, nincsenek látható nyomai szóval semmi kiütés.

Próbáltam allergia gyógyszert amit a gyógyszertárban adtak, különböző tusfürdőket, azt is hogy nem használok tusfürdőt. Próbáltam különböző anyagú ruhákat, még azt is hogy mesztelenül vagyok egész nap itthon, de semmi nem változott.

Naponta sokszor tusolok hideg vízzel mert úgy egy kicsit jobb. Kaptam krémeket, használtam a kis itthoni aloe verát, mindent. Nem használ. A bőrgyógyász azt mondta, hogy először allergia teszt kell, de a kornavírus miatt eddig nem tudtam menni.

Amikor elkezdődött viszketni akkor is egészségesen ettem, azóta nem eszek húst és csak nagyon kevés állateredetű terméket, szóval az étrend változott közben de a tünet nem.

Volt valakinek hasonló? Mi lehet ez?

Ezeken kívül már 2 mentruáció kimaradt (csináltam 2 tesztet, negatív). Lehetséges, hogy összefüggenek vagy hülyeség?

Sajnálom, hgy itt kell kérdezgetnem de jelenleg a magyar egészségügynél a gyakorikerdesek.hu gyorsabban válaszol :)

2020. jún. 10. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Ekcéma is lehet. Ennek is több fajtája van.

Amire én még erősen gyanakodnék az az ételallergia.

2020. jún. 10. 14:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem vagy cukros?? Iszol folyadékot eleget?

Próbáld meg addig is hogy egy hétig elhagyod a tejes cuccokat,figyeld magad ha nem akkor utána a lisztes dolgokat...hátha tényleg kaja allergia. Ha ez sem válik be mindenképp kellene egy labor.

2020. jún. 10. 14:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem vagyok cukros és iszok eleget is, nagyrészt vizet, semmilyen cukros vagy szénsavas dolgot. A lisztet viszont megpróbálom kihagyni, köszönöm a tippet.

Köszönöm mind a kettő választ 😊

2020. jún. 10. 23:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Rüh esetleg? Bár bőrdoki észrevette volna. Az nagy szúnyogcsípés szerű foltokkal kezdődik, aztán viszketni kezd a bőr, a forró víz alatt zuhanyozáskor nagyon.
2020. jún. 16. 22:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Nincs semmi nyoma, csak viszket. Ma voltam vérvételen meg adtam le vizeletmintát, két hét múlva megint megyek orvoshoz, remélhetőleg most már tudnak valami hasznosat is mondani
2020. jún. 26. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!