Hogyan kerülhetem el a koronavírust, ha személyesen el kell utaznom egyetemi vizsgára egy másik városba?
A vizsgát csak személyesen van lehetőség letenni. Eddig vonattal jártam, viszont nagyszerű időzítéssel kizártak egy vasúti szakaszt, így vonatpótló busszal is kell majd utaznom. Attól félek, hogy egy 4-5 kocsis vonathoz adnak összesen 1 db buszt, amin persze már nincs lehúzható ablak, a légkondi keringteti a benti levegőt.
Csak szimpla sebészi maszkom van, ez elegendő?
"és a gyakori kézmosással/kézfertőtlenítéssel nagyjából 0-ra is csökken"
Hülyeség, mert ha közvetlen melletted áll valaki, aki beteg, és rád lehel, akkor már fertőzött vagy. Innentől kezdve moshatod százszor is a kezedet, már mindegy.
Kérdezőnek: ha mindenki visel a buszon legalább sebészi maszkot, akkor csökkenthető a fertőzés. Elvileg nem is szállhatnak fel maszk nélkül. Te pedig próbálj beszerezni ffp2 maszkot is.
Kérdező drága! Te nem jársz boltba üzletbe vásárolni, kint a levegőn sétálni, családot meglátogatni?
Komolyan mondom elkeserítő, hogy mennyire meg tudtak titeket hülyíteni a médiában lenyomott hírek.
1. Ha van vírus, akkor az MINDENHOL van, vagy elkapod vagy nem (mint bármilyen más vírust)! Szerinted az utcán nem fertőz, a buszon fertőz? Vagy ahogy a rohadt logikus szabályokat meghozták: ha csak 48 órára ugrasz át a szlovákokhoz akkor nem fertőz, ha 3 napot maradsz máris rettegned kell és karanténba zavarnak (1 hete még ilyen szabály volt). GONDOLKODJATOK MÁR ha van mivel.
2. Ha már fosol... a maszk szart sem ér. Nem zár teljesen (szerintem szerezz be egy szkafandert).
Egyébként a vizsgához sok sikert.
Azt a szabályt én se értem, maximum arra lenne jó, hogy ha egészségesen még átjut és lappangási idő alatt nem fertőzne. De fertőz akkor is, tehát tényleg mi fene értelme van??
Az azért nem mindegy, hogy mennyi vírusrészecske kerül a szervezetbe, ez szabad levegőn sokkal kedvezőbb lehet, zárt térben viszont veszélyesebb.
Az igaz lehet, hogy nem ad maximális védelmet a maszk, de a semminél több!
Május 4-étől – a járványügyi helyzetre való tekintettel – a Volánbusz összes helyközi és helyi járatán kötelező a maszk viselése, vagy a száj és az orr egyéb módon (pl. sállal, kendővel) történő eltakarása.
A járvánnyal kapcsolatos további – de az autóbusz-közlekedéshez nem kapcsolódó – információkért, egészségügyi tanácsokért látogassanak el a www.koronavirus.gov.hu oldalra, vagy hívják a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöldszámait: 06 80 277 455; 06 80 277 456.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!