20 perce sajnos voltam olyan buta,hogy a vízkőoldóval és a domestossal takarítottam a wc-t. Lehet még bajom?
Egyre jobban leépítik a természettudományos oktatást, beleértve a kémiát is. Ezeknél a tudományoknál nem lehet süketelni, valós tényeken alapulnak. Sokan azt mondják, hogy "én sosem fogom az életben használni a kémiát". Elárulok egy hatalmas titkot, minden nap használod. Ezzel szemben Vörösmartyt, Jókait, Shakespeare-t, Ady szifiliszét sem használtam még semmire. Sőt, még az utcán sem kérdezték tőlem, pedig ezek a fő érettségi tárgyak. De hát amíg mindenki mélykeresztény ősheteró nagymagyar, addig mit várunk?
Nah, kiírtam magamból, ami a szívemet nyomta, lássuk mi történt nálad:
NaOCl+2HCl = NaCl + H2O + Cl2 reakció játszódott le, a nátrium-hipoklorit elemi klórrá oxidálta a sósav kloridionját.
Ha most jól vagy, akkor nem valószínű, hogy a későbbiekben romlana az állapotod. Tüdővizenyőt kevésbé okoz, arra inkább a bróm hajlamos.
Legközelebb légy óvatos, külön-külön használd csak őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!