Ha a családomban sok az infarktusra illetve stroke-ra hajlamos beteg akkor nagy eséllyel vagyok erre én fiatalként is hajlamos?
Családomban elég sokan küzdenek vérnyomás problémával. Van egy családtagom akit egy hét alatt kb 4x vitt el a mentő magas vérnyomással. Egyszer pedig helikopter vitte el stroke - al. Végül szerencsére túlélte és mai napig köztünk van az illető. Tudtommal semmilyen háttérbetegsége nincs, ez csak úgy kialakult nála.
Ugyanakkor van egy másik családtagom, nagyapám (akire genetikailag a legjobban hasonlítok mind testalkatilag, mind etológiailag). Ő alkoholista, több betegségben szenved. Egyszer volt már infarktusos, most pedig valamelyik nap ugyanazon tüneteket produkált de végül jobban lett így mentőt se kellett hívni.
Ezen kívül van a családban cukorbeteg, cöliákás (mindketten a halál széléről táncoltak vissza annyira ledöntötte őket). Ezen kívül akadnak még betegségek.
Az ijesztő ebben az, hogy az elmúlt évek során többször tapasztaltam magamon semmiből jött, hirtelen rosszulléteket. 4 éve voltam kórházban, akkor kardiológiai vizsgálatot 3x kellett ismételni mert kétszer rossz eredményem lett. A hirtelen rosszullétek sajnos egyre sűrűbben előjönnek nálam. Olyan tünetek, mint pl mellkasi fájdalom, jobb oldali vállamon fájdalom ami lesugárzik teljesen a hajlatba. Illetve most is fáj a fejem és érzem, hogy a szívem majd kiugrik a helyéről. Ütőerekben, szívemben is többször érzek fájdalmat. Ha pedig valami nehezet kell emelnem, előfordul, hogy elsötétül a kép pillanatokra.
Ez mennyire normális? Tényleg igaz, hogy öröklött úton hajlamos lehetek infarktusra vagy agyvérzésre pl? 19 vagyok egyébként.
Gondolom azóta megkapta a maga keringést biztosító gyógyszereit, a napi 1 100mg Astrix kapszulát és a 40 vagy 80 mg Atorvasztatin. Azzal már helyre fog állni a keringése és lassan vissza oldódnak a koleszterin plakkok és az esetleges vérrögök. Nekem, a családomban épp ilyen betegségben halt meg az édesapám 55 éves korában, és a nagyapán is 55 volt, amikor agyi leringési zabsr, sztrók végzett vele is. Sőt az apai nagyanyám is féloldalára lebénult.
Nálam is 50-55 éves koromban már komoly érrendszeri szövődményeim voltak. Az előbb leírt gyógyszerek viszont teljesen rendbe tették a keringésemet. Amióta ezeket és még vérnyomás vsökkentőt szedek, azóta minfen rendben van, és már semmi bajom kb 5-6 éve.
Ha nem találtam volna meg a megoldást, jó eséllyel már megvakultam volna a cukorbetegségtől és korábban már féloldalasan nyílott a szemem, de már azóta ez is rendben van.
Ha nem szedtem volna a leírt gyógyszereket, akkor jó eséllyel most 65 éves koromra már a saját szennyemben forgatnának bénán, ha csak meg nem könyörül közben rajtam egy szívinfarktus.
Ezzel szemben szedem a leírt gyógyszereket, közben járom a hegyeket kerékpárral és kb. 36 évesnek érzem magam, mert a gyógyszer segít tisztán tartani az ereimet.
Semmim nem fáj, mint sokaknak ilyen idős korukban és semmiben nem korlűtoz a testem. Kiválóan érzem maga, azóta, hogy rendeződött a keringésem.
#3 köszönöm, természetesen kapott valami gyógyszert amióta utoljára mentő vitte el. Azt, hogy pontosan mit nem tudom, de valószínűleg azt amit te is írsz.
#4 mint azt a leírásban is írtam, 19.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!