Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valamilyen tényleg hatásos,nem...

Valamilyen tényleg hatásos,nem műtéti, illetve a neten reklámozott hatástalan kenőcsök helyett tudnátok visszeres lábra ajánlani valamit?

Figyelt kérdés

A hatvanas éveim elején járó férfi vagyok. Mindkét alsó lábszáramon előrehaladott visszértágulatok vannak, a bokám környékén kékes színű seprűszerű erekkel tarkítva.

Műtétre sajnos nincs pénzem,de azt sem szeretném, ha a későbbiek folyamán az állapotom rosszabbodna.

Ha valakinek van tapasztalata, és esetleg hasonló a problémája,kérem,hogy ossza meg velem itt,vagy akàr privátban is.

2020. máj. 16. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

55 éves nő vagyok, (30+ eü-s tapasztalattal). Nekem kevésbé, a húgomnak voltak visszeres problémái.

Gyógyszerből a Venoruton gélt, plusz a Venoruton kapszulát tudom ajánlani.

Gyógynövényesből pedig a vadgesztenye krémek megfelelőek. Ha van vörösszőlős ilyen kenőcs (vadgesztenye ÉS vörösszőlő kivonatos), az még hatásosabb.

A húgi Venorutont (gél és kapszula) használta (erősebb volt a visszere), aztán áttértünk a sima vadgesztenye krémre, amit már én is kentem. Olyant használtunk, amit ezek a vándorló vásárosok szoktak hozni. Nagy kiszerelés, megfizethető ár.

Persze az olyan zokni is fontos, ami nem szorítja el a keringést. Ilyen árusoknál van az úgy nevezett: gumi nélküli zokni.

Igazából a láb tornáztatása is fontos:

[link]

Ja, és kenőcsös kezelés - főleg éjszakai lefekvés előtt -, miután bekentünk a lábunkat, azt visszintésnél kissé magasabbra kell tenni.

Lehet úgy, hogy összegörgetek, és alá rakok a lábrészhez egy takarót, de magasabban legyen, mint az ágy vízszintje. Én már így is alszom. Nem mondom, hogy megszokni egyszerű, de nem is lehetetlen. Nekem már fel sem tűnik.

2020. máj. 16. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatomat írom le.

Úgy volt, hogy megműtik a lábam visszérrel, de -szerencsére- nem hagytam.

Plerudin forte nevű krémmel kentem, és mellé sok szőlőmagot rágcsáltam el.

Már alig visszeres a lábam.

2020. máj. 16. 22:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Még egy szavazat a vadgesztenyekrémre!
2020. máj. 16. 22:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A Detralex nagyon jó szokott lenni, a kompressziós pólya sem hülyeség.
2020. máj. 16. 23:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2020. máj. 17. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!