Ha hetente megiszok 3 uveg pezsgot de a tobbi nap nem iszok semmit es egeszsegesen kajalok mozgok stb akkor lesz valami bajom?
Ezt inkább orvossal kellene megbeszélni. Van, aki jobban bírja, de azért semmiképpen sem ajánlott, azért arra figyelj, hogy mennyire bírod nélküle. Figyelj az alkoholizmusra (ahol nem a mérték, hanem a rendszeresség a lényeg), valamint ha rosszabbul érzed magad, mindenképp légy óvatos.
És még valami, azt hiszem lehet kapni apró pezsgőket is, kisebb kiszerelésben. Múltkor láttam a Sparban.
Lehet ennél kisebb is van, ezt találtam jelenleg.
A mennyiség tényleg sok, de azért ne riogassuk. Rokonom sokszor naponta egy üveg bort ivott, és lehet egy idő után alkoholista lett, de eltartotta a családot, nem vezetett részegen, stb... Egyetlen problémája az volt, hogy ha ivott, akkor sokat. Mindent vagy semmit, ő viszont olyat is ivott, amit nem szeretett, ha nem volt más.
A kérdező csak szereti a pezsgőt. Nem az alkohol miatt issza (gondolom, mert akkor mást is meginna), hanem az ízéért. Ha elémraknak egy liter limonádét, én is mind megiszom, hiába nem vagyok szomjas vagy tudom, hogy utána ebédelni nem fogok a sok folyadék miatt.
Nem tanítandó példa, az tény, de legalább 'fél' az alkoholizmustól, ami jó jel.
Egyszerre nagy dozis rosszabb, mintha aprankent innal ennyit. Ezen kivul konnyen atcsaphat abba, hogy mas napokon is iszol, es nalad ekkora az alap adag.
En a moderalt mindennapos ivas hive vagyok. 11 eve vacsorahoz mindig iszom, ha feszko van, elobb is. No vagyok. De kontrollalom. Jo bor vagy jo sor, es mikor latom, hogy kilengesre hajlanek, visszaveszek.
Egy uveg pezsgo durvan 3 pohar... Mivel szeretem az izet siman lecsuszik. Nem szoktam berugni nem celom, csak lazulni szeretek vele neha
Igen tudom hogy kevesebb is eleg lenne, a bort be is lehetne osztani vagy a rovidet, de en nem szeretem. Pezsgobol masnapra kimegy a szensav java.reszeg sose vagyok. A gyomrom faj neha tole masnap ez zavar leginkabb. Koszonom a valaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!