Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha hetente megiszok 3 uveg...

Ha hetente megiszok 3 uveg pezsgot de a tobbi nap nem iszok semmit es egeszsegesen kajalok mozgok stb akkor lesz valami bajom?

Figyelt kérdés
Csak a pezsgot szeretem mast nem iszok meg, viszont ha megbontom megis iszom mert masnapra kimegy belole a szensav nincs kivel megosszam kiboritani nem fogom viszont eleg stresszes vagyok es ennyi ugy erzem kell a heten. Ez nagyon sok?
2020. máj. 14. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Ezt inkább orvossal kellene megbeszélni. Van, aki jobban bírja, de azért semmiképpen sem ajánlott, azért arra figyelj, hogy mennyire bírod nélküle. Figyelj az alkoholizmusra (ahol nem a mérték, hanem a rendszeresség a lényeg), valamint ha rosszabbul érzed magad, mindenképp légy óvatos.

És még valami, azt hiszem lehet kapni apró pezsgőket is, kisebb kiszerelésben. Múltkor láttam a Sparban.

[link]

Lehet ennél kisebb is van, ezt találtam jelenleg.

2020. máj. 14. 14:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a gyors, hasznos valaszt! Egyellore még nem tapasztaltam ilyeneket, ha nem ér annyi stressz akar 2 hetig se iszok es nem is sovargok. Mindenkepp akkor figyelni fogom. Termeszetesen nem szeretnek belecsoppenni az alkoholizmusba.
2020. máj. 14. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Alkoholista vagy és heti 3 pezsgő azért nem kevés
2020. máj. 14. 15:03
 4/8 anonim ***** válasza:
71%

A mennyiség tényleg sok, de azért ne riogassuk. Rokonom sokszor naponta egy üveg bort ivott, és lehet egy idő után alkoholista lett, de eltartotta a családot, nem vezetett részegen, stb... Egyetlen problémája az volt, hogy ha ivott, akkor sokat. Mindent vagy semmit, ő viszont olyat is ivott, amit nem szeretett, ha nem volt más.

A kérdező csak szereti a pezsgőt. Nem az alkohol miatt issza (gondolom, mert akkor mást is meginna), hanem az ízéért. Ha elémraknak egy liter limonádét, én is mind megiszom, hiába nem vagyok szomjas vagy tudom, hogy utána ebédelni nem fogok a sok folyadék miatt.

Nem tanítandó példa, az tény, de legalább 'fél' az alkoholizmustól, ami jó jel.

2020. máj. 14. 15:15
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó, ha stresszkezelés gyanánt heti 3 üveggel lenom vagyis heti 3 nap részeg, akkor alkoholista, nincs ezen mit szépíteni
2020. máj. 14. 15:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre nagy dozis rosszabb, mintha aprankent innal ennyit. Ezen kivul konnyen atcsaphat abba, hogy mas napokon is iszol, es nalad ekkora az alap adag.

En a moderalt mindennapos ivas hive vagyok. 11 eve vacsorahoz mindig iszom, ha feszko van, elobb is. No vagyok. De kontrollalom. Jo bor vagy jo sor, es mikor latom, hogy kilengesre hajlanek, visszaveszek.

2020. máj. 14. 21:52
 7/8 A kérdező kommentje:

Egy uveg pezsgo durvan 3 pohar... Mivel szeretem az izet siman lecsuszik. Nem szoktam berugni nem celom, csak lazulni szeretek vele neha

Igen tudom hogy kevesebb is eleg lenne, a bort be is lehetne osztani vagy a rovidet, de en nem szeretem. Pezsgobol masnapra kimegy a szensav java.reszeg sose vagyok. A gyomrom faj neha tole masnap ez zavar leginkabb. Koszonom a valaszokat.

2020. máj. 15. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
1 üveg pezsgő 0,75 l... az 8 pezsgőspohár
2020. máj. 15. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!