Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Biztos halál a vizes kádban a...

Biztos halál a vizes kádban a beleejtett működő hajszárító vagy áram alatti hosszabbító?

Figyelt kérdés

2020. máj. 13. 19:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, mert van "tapasztalatom", de szerintem törölni fogják.
2020. máj. 13. 20:07
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Ki ne próbáld
2020. máj. 13. 20:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem, ha úgy van megcsinálva a rendszer, hogy azonnal lecsapja a biztosítékot. Nálunk van ilyen biztonsági megoldás, de azért nem próbálnám ki, hogy tényleg elég gyors-e.

Egyszer egyébként szakemberek dolgoztak nálunk egy házfelújításon, és az egyik elvágott valami olyan vezetéket, amit nagyon nem kellett volna, ráadásul fém szerszámmal. Na, akkor működött, hála Istennek, az egész ház egy szempillantás alatt áramtalanodott, és az embernek semmi baja nem lett. Ha ez nincs, nem érezte volna túl jól magát utána...

2020. máj. 13. 20:13
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Nos, én túléltem, pedig nem csapódott le a biztosíték. Inkább nem részletezném.
2020. máj. 13. 20:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ez feltétlen halált okozna, hacsak nem desztilált vízben fürdesz és valami ősrégi hajszárítót dobsz bele.

Tehát bőven nem biztos, hogy biztos halált okozna, mivel ez nagyon sok mindentől függ, sőt lehet meg sem éreznéd mivel semmi áram nem menne rajtad át de semmiképpen ne próbáld ki és ne kísérletezz vele. Remélem kérdésed szimpla kíváncsiság volt és semmi komoly.

2020. máj. 13. 20:22
 6/11 anonim ***** válasza:
95%

Ezek itt nagyon fura kijelentések.

"hacsak nem desztillált vízben"

A víz a saját jogán egy rosszabb (mint a jobbak) szigetelőanyag. Pont a szennyeződések teszik vezetőbbé.

"valami ősrégi hajszárítót dobsz bele"

A modernben is van két csavar ,egyikre a fázis, a másikra a nulla van kötve. Vagy a kádban levő víz az replikátor a Csillagkapuból, és leolvassa a gyártási évet?

"semmi áram nem menne rajtad át "

A térben mindenhol megy áram, csak van, ahol kevesebb, van, ahol több.

"Akkor nem, ha úgy van megcsinálva a rendszer, hogy azonnal lecsapja a biztosítékot."

Inkább nem a biztosítékot, hanem az erre szolgáló készüléket. A biztosítékhoz nagy áram kell, olyan nem is biztos, hogy előáll a kádban, miközben a halálos mértéken már rég túl vagyunk. A baj csak az, hogy ezek arra vannak dizájnolva, mikor egészséges felnőtt a szokásos lakás padlón áll, öltözetben, száraz bőrrel. Ehhez képest a kádban ázás egészen más.

A kérdésre válaszolva: volt már, aki meghalt kádban. De volt olyan is, hogy két gyerek közé esett a szerkezet, és az egyik vesztette el csak a tudatát, a másik sikoltozott. Ettől még nem kell bízni a szerencsés kimenetelben.

Uhh... Ez a két gyerekes úgy volt, hogy fregolira felkötözött hősugárzóval fűtöttek, és 3 év után egyszer leszakadt a fregoli. A sikoltozásra berohant az anya, és elkezdte a mesterséges lélegeztetést, mire a mentők kiértek, a gyerek életre kelt. De volt olyan is, hogy a kádon keresztben volt egy deszka, azon állt egy nagy fazék, amibe belelógott a merülőforraló, és ezt éjjel-nappal működtették, a fazékból véve mindenhez a meleg vizet. Ennél csak hozzáért a fazékhoz fürdés közben a könyökével. Az anyja a zajra benézett a fürdőszobába, kihúzta a víz alól, és segítségért kiáltott - életben maradt. Aztán arról is beszámol az írás, hogy a hölgyike a kád melletti mosógépre teszi az olvasólámpáját, majd kinyúl a vízből bekapcsolni. Még sikoltott egyet, azt is a klinikai halál állapotában találták a szülei, de a szomszédban meg egy orvos lakott.

Megtörtént esetek az Energiahivatal elődjének kiadványából a nyolcvanas évekből. Ezek egy része már nem a hajszárítós, csak azért írom, mert a kérdésből teljesen világos, hogy valamit használni akar a kádban ülve, és az itteni népektől akarja megkapni előre a felmentést. Tőlem nem fogja, én nagyon lehülyézek mindenkit, aki a kádban ülve villamos berendezést akar kezelni. :D

2020. máj. 13. 21:24
 7/11 anonim ***** válasza:
68%

"A víz a saját jogán egy rosszabb (mint a jobbak) szigetelőanyag. Pont a szennyeződések teszik vezetőbbé."

Ezért gondoltam, hogy nem desztillált víz maga is el tudja vezetni míg desztvízben valszeg már te vezetnéd az áramot

"A modernben is van két csavar ,egyikre a fázis, a másikra a nulla van kötve. Vagy a kádban levő víz az replikátor a Csillagkapuból, és leolvassa a gyártási évet?"

Nem olvassa le csak újabb elektronikai eszközökben szimplán több védelmi funkció van.

"A térben mindenhol megy áram, csak van, ahol kevesebb, van, ahol több."

Igaz, javítom szinte semennyire és nem simán semennyire, arra akartam célozni, hogy főleg a víz vezeti az áramot és nem az ember.

2020. máj. 13. 21:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben szakértő járna erre, én arra lennék kíváncsi, hogy minek köszönhető az, ha valaki direktben megteszi a kérdésben felvetett műveletet, minek köszönheti, ha sikerül túlélnie bármilyen károsodás vagy újraélesztés nélkül? Tehát utána szépen kimászik a kádból, mintha mi sem történt volna. Min múlhat, a kád anyagán például, vagy valami földelésen, szigetelésen? Bocs, a fizikához tök stupid vagyok, de erre még sehol sem találtam egyértelmű választ.
2020. máj. 13. 21:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg dologtól függ. Eleve ott kezdődik, hogy ma már nagyon gyakori a műanyag kád, amelyik nincs földelve (mert önmagában szigetel), a lefolyó cső is műanyagból van, az is szigetelt. A kád tehát egy szigetelő valami. Ha beleesik a hajszárító akkor azon belül lesz zárlat, és csak nagyon kis áram fog kijönni belőle. Nyilván ha fogja valaki a vízvezetékcsövet közben már tud záródni az áramkör. Egyre nagyobb eséllyel lehet egy ilyen balesetet túlélni. De itt százalékokról beszélünk. Csak valószínűségeket lehet mondani. És ezen belül az egyes egyedi esetek eltérhetnek. Szintén régóta kötelező a hibaáram kapcsoló (vagy más néven fi relé meg még van egy pár tucat neve), amelyik szerepe, hogy megvédjen. A dolog n+1. olvasata, hogyha új építésű akkor nem is lehetne olyan konnektor a fürdőkád közelében amiből egy normál hajszárító vezetéke elér a fürdőkádig. A legbiztonságosabb az amit Sztrogoff kolléga írt, hogy fürdőkédban és a közelében nem használunk semmilyen hálózatról üzemelő elektromos berendezést. Mert reális kockázata van a halálos áramütésnek.
2020. máj. 13. 22:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Értem, én is arra gondoltam, hogy talán az akryl kádnak köszönhető, a többi részéhez nem értek, de szerintem a hajszárítás a kád szélén ülve (persze üres kád esetén) eléggé mindennapos dolog. Én eddig ahol laktam, mindenhol simán elért a konnektortól odáig a vezeték. Köszönöm!
2020. máj. 13. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!