Folyamatosan szomjas vagyok, nem bírok ki 20 percet víz nélkül. Naponta megiszok kb. 4 liter ásványvizet. Szerintetek ez normális? (orvosi vizsgálat szerint nem vagyok cukorbeteg) 16/L
16 éves lánynak azért sok az a 4 liter. Azt mondják hogy nagy általánosságban 10 testsúlykilogrammonként van szükség fél liter vízre. Én vagyok 85 kiló, nekem jó a 4 liter.
Ha szénsavas vizet iszol akkor próbálj meg menteset, jobban oltja a szomjat.
De annak hogy "nem bírok ki 20 percet víz nélkül" semmilyen biológiai vagy fiziológiai oka nem lehet, simán bebeszélted magadnak.
Köszi a válaszokat! :)
3. válaszolónak:
menteset iszom
és valóban szomjas vagyok, ha 20 percig nem iszom
inzulinrezisztens vagyok és én is folyton szomjas vagyok
csak vérvétel volt vagy terheléses vizsgálat is? nekem az utóbbival lehetett csak megállapítani
5.: én is ettől félek, de nem tudom, mi állhat a háttérben
nem vagyok cukorbeteg, a testsúlyom normális, az immunrendszerem is rendben van, soha nem voltam beteges
nem tudom, mi más bajom lehetne
6.: a 4 litert nyugalmi állapotra értettem (pl. egy "normális" online oktatásos hétköznap)
komolyabb fizikai megerőltetés esetén eléri a 4,5-5 litert is
Ezeken kívül volt más vizsgálatod is?
Pl: ADH, aldoszteron?
Az pont a vízvisszaszívással “foglalkozik” lehet ott van valamilyen probléma.
Én a helyedben azért még visszamennék további vizsgálatokra is, mert nem csak cukorbetegség lehet ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!