A májcirrhozis, májrákot, vagy májzsugorodást jelent?
Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 10:00
1/8 anonim válasza:
utóbbi.
2010. júl. 29. 10:06
2/8 anonim válasza:
Gyakorlatilag ugyanaz a végeredmény: elégtelen májműködés: kampec!
2010. júl. 29. 10:12
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Apósomról van szó. Nagyon erőssen italozik, mondhatom sajnos hogy alkoholista, már rég óta. Most érett csak meg hogy orvoshoz menjen, bár azon kívül, hogy szokott fájni a lába semmi baja. Tegnap mondta a doki hogy nagy a baj, de apósom csak ennyit mondott a papírt amit kapott ez volt, hogy májcirrozis. Ezért kérdeztem. Van valamilyen tapasztalat, hogy mikor van "kampec" ? Vagy hogy milyen tünetek utalnak arra , hogy végefelé jár?
Köszönöm
2010. júl. 29. 10:19
4/8 anonim válasza:
A májcirrózis májzsugorodást jelent. Általában mértéktelen alkoholfogyasztástól alakul ki, vagy Hepatitis C fertőzés okozza. Gyanítom ebben az esetben az alkoholfogyasztás miatt alakulhatott ki. Nem gyógyítható, vissza nem fordítható állapotról van szó, de ha az italozást abbahagyja, akkor a cirrózis megállítható, rosszabb esetben lassítható. Sajnos ha nem hagyja abba az alkoholfogyasztást, akkor tehetetlenek az orvosok.
2010. júl. 29. 11:02
5/8 anonim válasza:
Tünetek, ha a vége felé jár: lábdagadás, lábfej izületeinek begyulladása /kivörösödés, rettenetes fájalom, mert felszaporodott a vérében a húgysav.../, általános "dagadt" állapot, ami nagyrészt víz. Még a fütyülője is megdagad a víztől. Az arca felpüffed. Nagy lesz a hasa, esetleg a haja is hullani kezd. Erős izzadás, rossz alvás, ideges állapot éppen ezek miatt. Én éppen a "kampec" előtt vittem be egy rokonomat a kórházba, ahol 17 kilót vettek le róla hason keresztüli csapolás által, vagyis ennyi sárgás vizet. Két évig egyáltalán nem ivott, aztán újra kezdte.
2010. júl. 29. 14:16
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat sokat segített. Hál isten nem vagyunk még annyira a végén még nem dagad semmilye, bár a lábszárát szokta fájlalni, de most nagyon megilyedt és most nagyon komolyan le akar állni az alkoholról a család mellette van, de ezt csak ő tudja uralni.
Mégegyszer mindenkinek aki írt köszönöm!
2010. júl. 29. 20:20
7/8 anonim válasza:
Teljes, és végleges alkoholtilalommal hosszabítható meg csak az élete. Nem az időszakos alkoholmegvonásokkal, amikor gyógyszert szed, és nem szabad inni. Sokáig tünetmentes a betegség, de ha folyamatosan vissza-visszatér a beteg az alkoholfogyasztáshoz, akár csak kis mértékben is, akkor 1-2 éven belül bekövetkezhet a baj. /Ha vérzik az orra, fáj a torka, a hajszálerek megrepedeznek, az óriási a baj, mert elvérzik...sajnos én a férjem lévén ezen minden periódusán keresztül mentem...2006. szept. elhunyt/ A megvonási tünetek, a szokások olyan mértékben elhatalmasodnak, hogy évek óta visszaesnek a betegek. Ezért egy bentlakásos terápia lehet még a megoldás, ha együttműködő az Apósod.Gyógyulást, és sok sikert kívánok az egész Családnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!