Normális, ha ilyen hatással van rám az altató?
Figyelt kérdés
Enyhe alvásproblémákkal küzdök, erre írt nekem fel az orvosom Zolsanát, viszont engem nem csak elálmosít hanem elèg erősen bekábít :D szedelgek, forog velem a világ, plusz ad egy extra jókedvet. konkrétan másnap szinte alig emlékszem hogy mit csináltam, vagy hogy kivel beszéltem. Na most, az lenne a kerdesem, hogy ez mennyire normális egy ilyen altató mellett?2020. máj. 1. 10:02
11/11 anonim válasza:
Azt ugye tudjuk, hogy a betegtájékoztatók minden gyógyszer esetében sokkal elrettentőbbek, mint a valóság...?
Igen, a zolpidem hatóanyag valóban nem túl erős, (öngyilkosságra is alkalmatlan, általában). Az igazi ütős szerek pl. a barbiturátok voltak, azokat nagyrészt már be is szüntették, nem véletlenül. A zolpidem nem kimondott benzodiazepin, bár a hatása hasonló, így függőséget is tud okozni, meg az említett érdekes dolgokat, de mondjuk halált, légzésleállást a legritkább esetben. Az pedig minden nyugtató, altatószerre érvényes, hogy CSAK indokolt esetben és a lehető legrövidebb ideig használandóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!