Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért lehet, hogy növekedtek...

Miért lehet, hogy növekedtek az értékeim egy hónap alatt?

Figyelt kérdés
GPT 13U/l-ről-ról 40-re norm tart 2-37, a GammaGT-m pedig31U/l-ről 55-re - normált tartomány 4-50.
2010. júl. 28. 12:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyógyszertől, alkoholtól, fertőzéses betegségtől.
2010. júl. 28. 12:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Egy kortyot nem ittam és nem szedtem semmit. Viszont van/volt vírusos torokgyulladásom. Attól lehet esetleg?

Köszönöm!

2010. júl. 28. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Előfordul hogy vírusos betegségek rontják a májfunkciót. De ne aggódj, az értékeid nem túl magasak, akkor van gond ha a GGT több százas értékű..
2010. júl. 28. 13:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg. Nekem zsírmájam volt mikor 100 kiló voltam, a GPT-m 80 volt, a GGT pedig 137. Na akkor mondták hogy gond van. Azóta lefogytam (82kg), és minden érték normális. Szóval szerintem +5 +10 eltérés még semmi, majd ha kétszer annyi lesz, vagy 10x (mondta a doki nekem, hogy valakinek 10x-es értékek vannak) akkor van nagyobb baj. Ez semmi. Tessék megnyugodni!;)
2010. júl. 28. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!