Végbél körüli viszketés oka?
Figyelt kérdés
Nagyjából egy hete annyira viszket, hogy megőrülök. Nem maga az ánusz rózsa, hanem annak környéke. Nem látok rajta semmit, nem piros, nem sebes. Természetesen a higiénés dolgokat betartom, megfelelően tisztálkodok. Mi lehet ez, mivel kezelhetném? Köszönöm.2020. ápr. 22. 17:57
1/9 anonim válasza:
Gilisztás lehetsz. Patikába van ellene szer. Ha van kutyád, cicád, az is...
3/9 A kérdező kommentje:
Jaj ne már. Annak lenne más tünete is nem? Igen valóban van egy kutyusom, de havonta kapja a next gard- ot. Nem hinném, hogy az lenne....brrrrrr
2020. ápr. 22. 18:07
4/9 A kérdező kommentje:
Cukrot decemberben néztek, 6,3 volt.
2020. ápr. 22. 18:09
5/9 anonim válasza:
Az a vércukor érték ugyan alacsonynak nem mondható, de nem is olyan magas, hogy súlyos cukorbeteg lennél. Nem ártana egy féregpete vizsgálat ill. nézd meg alaposan közelről a székletedet. Időnként herpeszes fellángolás szokott a nyálkahártyákon gyulladást okozni, de az kifejezetten az ánuszrózsára korlátozódna ill. ott okozna fájást. Mindenesetre Reparon kenőcs csak használhat, mivel a benne levő fenol (karbolsav) nemcsak fertőtlenít, de érzéketlenné teszi az idegvégződéseket is.
8/9 anonim válasza:
Esetleg még gomba.
Megpróbálhatod kívülről bekenni Canesten-nel és 4 órás különbséggel valamilyen probiotikummal bedörzsölni azt a részt. Amikor hüvelygombám volt, a végbelem környéke is viszketett és női laktobacilus tablettát vettem és így kezeltem magam: 4 órás különbséggel a Canesten és a laktobacilus
9/9 A kérdező kommentje:
A gomba nekem is megfordult a fejemben. Kösz mindenkinek a segítséget.
2020. ápr. 22. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!