Ez a csernobili erdőtűz aggasztó, ami mér 2 kilométerre van a szarkofágtól. Miért nem csinálnak ellentüzet?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 14. 11:08
1/7 anonim válasza:
Biztosan tudjak az ottani tuzoltok, hogy mi a dolguk ... en ezt feltetelezem.
2/7 anonim válasza:
Puszta kíváncsiság: mi az az ellentűz?
Erre tényleg kíváncsi vagyok.
De amúgy szerintem is meg tudják oldani, Csernobilt már (remélem) komolyan veszik, akármi is legyen ott.
3/7 A kérdező kommentje:
ellentűz az, amikor amerre halad a tűz, és meg akarsz védeni valamit, tüzet gyújtasz, ami a másik tűz felé terjed és ezáltal elégeti azt, ami meggyulladhatna, tehát már nem tud mivel táplálkozni a tűz. Tehát mondjuk lelocsolod a tarlót egy pár méteres sávban, majd meggyújtod a védett objektum másik oldalán, és akkor az ellentüzed és a fenyegető tűz találkozik és elalszanak, mert nincs merre tovább terjedjenek. Más irányba persze még tombolhat a tűz, de ezzel egy objektumot meg lehet védeni, csak azt gondolom időben kell lépni, és amikor már 2km-re van a tűz a szarkofágtól a városban, az nem jó jel
2020. ápr. 15. 21:59
4/7 anonim válasza:
Mi lett az erdőtűz végeredménye? Április 24-i cikket találok legutolsónak, de sehol nem írnak róla, hogy sikeresen eloltották-e, vagy mi a broki van. Gondolom, hogy rég eloltották, de jó lenne tudni, mert kíváncsi vagyok.
5/7 A kérdező kommentje:
ja, tud erről valaki valamit?
2020. jún. 30. 11:09
7/7 anonim válasza:
Ha április 15-én írták, hogy megfékezték a lángokat, akkor nem értem miért cikkezték más oldalon április 22-én, hogy megállíthatatlan a tűz... na mindegy. Jó tudni. Köszi az infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!