Mit csináljak ha nagyon durván szétrepedezik és vérzik a kezem?
Mostanában nagyon durván kiszáradt a kezem, kirepedezett és több helyen vérzett. Eddig nem igazán foglalkoztam vele. Magától begyógyult mindig most viszont a kézfejemnél van egy nagyon csúnya seb. Elég mély a seb ilyen még nem volt soha mióta kirepedezett. szét van nyílva és tiszta vérfolt belül. Sajnos eddig nem foglalkoztam vele. Olyan mintha ruhaszövet is lenne a sebben azt kiszedtem de kicsit félek hogy piszok is belement és nehogy elfertőzödjön. Lehet valami bajom tőle? Megmostam vizzel, a seb körül kézkrémmel bekentem, magába a sebbe nem mertem kenni a krémből. Ezt követően a sebet ragtapasszal leragasztottam.
Szerintetek mit csináljak még vele? kb2-3 napja néz igy ki. Nem tudom hogy mivel kellett volna lefertőtleniteni. Remélem ha valami piszok benne is maradt nem fog elfertőzödni..
Szerintetek nem lehet gond ebből? Majd magától mostmár helyrejön?
Apróságnak tűnhet de már volt sok műtétem és azóta mindenért jobban aggódom mint altalában kellene.
Előre is köszönöm a válaszokat.
tuti nem fog sebfertőtlenítőt kapni, kb március első hete óta próbálok venni
kérdező, elmész a patikába,megmutatod a kezed - én Eucerin Urea repairt kaptam hasonlóra 30%-osat illetve kézkrémet 5%-osat, de nekem csak viszketett és kiszáradt (nem a kézmosástól, mert nem mosok többet és máshol is jelentkezett - könyök, térdhajlat) - az van ráírva, a 30%-osra, hogy 48 órán belül segít - és tényleg...viszont ezt nyílt sebbe nem lehet kenni
Mivel az orvosi ellátás gyakorlatilag megszűnt, a legjobb amit tehetsz az a patika, az ottani dolgozók is vagy orvosit vagy egészségügyit végeztek, teljesen képzettek az ilyesmi ellátására
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!