Miért nem tudom lekérdezni a kórtörténetemet?
Figyelt kérdés
Több mint 10 éves adatokat, kórtörténeti dokumentumokat szeretnék megtekinteni az EESZT Lakossági Portálon keresztül. Sikeres volt a bejelentkezés, de a "Betegdokumentumok"-nál nem adott ki találatot. 2000-es évek eleji és közepi adatokra lenne szükségem, mert akkor voltam kisgyerek és ekkor tudom, hogy sokat voltam orvosnál. Egy ismerősöm pár éve meg tudta tekinteni a szintén több tíz éves kórtörténeti adatait. Azóta változott az időintervallum beszabályozása? Hogyan lenne interneten keresztül ezeket az adatokat megnézni? A TAJ- számomat is megadtam, de semmit nem dob ki. Nagyon elszeretném ezeket a dokumentumok olvasni.2020. ápr. 12. 17:42
1/10 anonim válasza:
Mert nincsenek meg elektronikusan
2/10 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nincs rá mód, hogy én ezeket neten keresztül megtekintsem?
Az ismerősöm idősebb is nálam, mégis megtudta pár éve nénzi.
Mindenesetre, köszönöm a gyors választ!
2020. ápr. 12. 17:53
3/10 anonim válasza:
Az ismerősöd is max. az elmúlt 2 évet láthatja, abból se mindent. Saját tapasztalat.
4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen!
2020. ápr. 12. 18:04
5/10 anonim válasza:
20 éves adatokat akartál megnézni? LOL :DDD
Valóban, max 2 évet nézhetsz meg az EESZT rendszerben, viszont, hogy hol és mikor jártál, azt akár 10 évre visszamenőleg meg tudod nézni az ügyfélkapu oldalán, a TAJ rendszerben. Szóval, nem az EESZT-ben!!!
6/10 anonim válasza:
És vajon miért jó az, hogy pénzt, időt és fáradságot nem kímélve elzárják az ember elől a régebbi adatokat? Mert hogy egyébként ki nem dobták, az biztos.
7/10 anonim válasza:
Az EESZT 2017. novemberében indult, az előtti adatok nincsenek benne. Az egészségügyi intézmény 30 évig köteles megőrizni a leletedet. Oda kell menni ahol készült, és adnak másolatot (pénzért)
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, segítséget! Az ügyfélkapun keresztül is babráltam, de újra megnézem. Köszi mégegyszer mindenkinek!
2020. ápr. 13. 12:11
9/10 A kérdező kommentje:
Sajnos az OEP/NEAK rendszerben ( Ügyfélkapun keresztül a betegéletút lekérése) 10 évnél régebbi adatokat nem tudok megtekinteni. Így, be kellene mennem a kórházba és azokba az intézményekbe, ahova járhattam? Gondolom ebben az időszakban nem örülnének az ott dolgozók, ha ilyen kéréssel állít be az ember.
2020. ápr. 13. 12:26
10/10 anonim válasza:
Valóban nem örülnének, sőt lehet be sem engednének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!