Az embereknek amúgy azt nehéz felfogni, hogy a maszk sem az egyént hanem a közösséget védi.
Úgy a vakcinánál is ez a helyzet.
Elképzelhető, hogy csak 40%-ban lesz hatásos... így ha pl csak 20% kéri az oltást, akkor még azokat sem igazán védi meg akik beadatják.
Viszont ha mindenkinek beadják, akkor 40% hatékonysággal is megvédené a teljes lakosságot.
2020. ápr. 12. 15:54
12/24 anonim válasza:
Amúgy azon röhögök, hogy jellemzően hányan de hányan dobálóztak a nyájimmunitás fogalmával, hogy el kell érnünk... holott nem is értik magát a fogalmat, most meg nyomják a "nem fogok magamba méreginjekciót engedni, elég beoltani az öregeket"
😃
2020. ápr. 12. 15:58
13/24 anonim válasza:
A COVID-19 elleni védőoltás nem biztosítana tartós védelmet, ezért ismételni kellene, így van az influenza elleni oltással is, aki az egy évvel ezelőtti szezonra beolttatta magát, az az idei szezonra nem védi, és ugyanilyen okból kell a kutyáknál is ismételni a veszettség elleni védőoltást. X ideig véd, aztán újra kell, ráadásul folyamatosan fejleszteni kell, hiszen a vírusok mutálódnak.
2020. ápr. 12. 16:35
14/24 anonim válasza:
Nagyon remelem.
2020. ápr. 12. 18:08
15/24 anonim válasza:
Lol, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok oltásellenes idióta van.
2020. ápr. 12. 18:09
16/24 anonim válasza:
Olyan lessz mint volt a H1N1 elleni vakcina oltasd be magad.
2020. ápr. 13. 19:56
17/24 anonim válasza:
Egy kalap xart sem èrt az sem.Ott is micsoda mèdia viszhang volt a cègek ingyen oltattàk a dolgozokat.
2020. ápr. 13. 20:02
18/24 anonim válasza:
Én nem vagyok oltásellenes, de abban biztos vagyok, hogy amint lesz hatékony vakcina, az nem lesz elég első körben minden embernek, így elsősorban mindenképpen a veszélyeztetettek fognak kapni belőle.
2020. ápr. 13. 20:02
19/24 anonim válasza:
Azért azt megkérdezem, hogy az, aki egy hónapok alatt összekapkodott vakcinát oltat magába, aminek a hosszú távú hatásai nem ismertek, az miért annyira biztos abban, hogy az övével nem egyező nézőpont biztosan hibás. Te is az egészségeddel játszol jó ember, milyen jogon szeretnél másé felett is dönteni? Tisztában vagy a gyógyszer mellékhatások miatt bekövetkező halál esetek számosságával? És ezek a gyógyszer tárban, régóta kapható gyógyszerek.
Mérlegeld a kockázatokat, ez alapján dönts, és persze viseld a következményeket... Ettől olyan gyönyörű a felnőtt lét.
2020. máj. 9. 14:31
20/24 anonim válasza:
A H1N1 száz évvel ezelőtt a világháborúnál is nagyobb pusztítást végzett spanyolnátha (Spanish flu) becenéven, 2009/2010-ben mégsem volt se ekkora riadalom, se kötelezővé tett H1N1 védőoltás, pedig már létezett oltás....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!