A pajzsmirigy-alulműködés olyan betegség, ami koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban "fokozott veszélyeztetettségnek" számít?
Szerintem olyan szempontból számit annak, hogy általában a pajzsmirigyes betegek immunrendszere saját magát támadja.
Tehát többször betegesek meg gyengébbek.
Köszönöm a válaszokat. Mióta feltettem a kérdést, már olvastam orvosi véleményt, miszerint nekünk is jelent rizikót a járvány. Talán nem olyan mértékben, mint az időseknek, de oda kell figyelnünk. D-vitaminból viszont most nem 1000, hanem 2000 egységet szedek naponta, Béres-csepp pedig mindig is alap volt. Amire viszont tudom, hogy rá kell feküdnöm: a tüdő edzése. Most nézek utána, hogy milyen, itthonról végezhető légzés erősítő gyakorlatokat kezdhetnék el. Ez ugye, nem pajzsmirigy-alulműködés függő, viszont tudom, hogy a tartós stressz igenis, egy idő után hat a pm-emre is, ami viszont nálam a szívnél jelentkezik. Így is derült ki amúgy, hogy ez a gondom van: mintha szívrohamot kaptam volna. Utána mutatták csak ki a vérképemből a pm-alulműködést.
Mindenkinek jó egészséget kívánok, vigyázzatok magatokra!
Csak akkor vagy veszélyeztetettebb, ha kezeletlen a betegséged. Én kb. 2500-3000 NE D-vitamint szedek, kb 1 éve, s ezen a múlt ősszel és télen szinte csak náthám volt, más nem. Sok múlik a D-vitaminon. Emellett 1000 mg C-vitamint is.
2-es vagyok ismét.
Semmelweis Egyetem oldalán olvasható cikk:A gyógyulási esély összefügg a D-vitamin-szinttel.
Az itt leírtakat hallgatja el a betegségipar, aki nem érdekelt abban, hogy az emberek egészségesek legyenek.Érdemes még elolvasni a Napfényvitamin c.könyvet.
"A D-vitamin egy olyan speciális hormon, amelyre szervezetünk minden szövetének szüksége van. Megfelelő mennyiségben csak akkor állna rendelkezésünkre, ha az Egyenlítő környékén élnénk, és mindennap félmeztelenül a napon tartózkodnánk. De hála a modern kutatás eredményeinek, mai viszonyaink közt is lehetővé vált, hogy kialakítsuk az evolúciósan optimális D-vitamin-szintünket. A mai kor emberénél ugyanis hasonlóan a folyamatos C-vitamin-hiányban szenvedő középkori tengerészekhez a D-vitamin fel nem ismert hiánya a legkülönbözőbb súlyos betegségek kialakulásához vezethet, amelyeket aztán a nyugati orvoslás méregdrága gyógyszerekkel és beavatkozásokkal próbál meglehetősen sikertelenül kezelni. Vitaminhiányt azonban csak vitaminbevitellel lehet megszüntetni! Az egészség ahogy mondani szokás bármennyit megér. Ehhez képest a D-vitamin filléres tétel. Ám amíg erre nem ébred rá az egészségügyi kormányzat és az orvoslás, nem tehetünk mást, mint hogy a saját kezünkbe vesszük egészségünk védelmét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!