Alvászavarra / álmatlanságra megoldás?
Sziasztok!
Az emlegetett alvászavar már igen régóta fenn áll, de a mai ejszakával úgy érzem, hogy végleg betelt a pohár, ezért a segítségeteket szeretném kérni praktikák,megoldások, esetleg életmódváltoztatás terén.
A probléma sokrétű. Már magával az elalvással is gondom akad, ugyanis egy-két óránál hamarabb sohasem tudok elaludni. Hiába csitítom le a gondolataimat, az álom nem jön. Ilyenkor gyakran is esek paralízisbe.
Miután elaludtam, hajnalban mindig többször vagy legalább egyszer felkelek. Ilyenkor teljesen kipihentnek és fittnek érzem magamat, de mivel nincs kedvem hajnali háromkor kezdeni a napot, megpróbálok visszaaludni általában sikertelenül és az ébresztőig virrasztok, vagy pedig olyan kábán és rosszul és fáradtan kelek, mint aki születése óta egy percet sem aludt.
Ilyenkor egész nap fáradékony és levert vagyok. De ha lefeküdnék kicsit aludni, akkor azzal az esti alvásnak is lőttek.
Sajnos itt az idő és önmagam kifárasztása (pl sporttal) sem jelent megoldást.
Ha hamarabb fekszek le, mondjuk úgy 20.00/21.00 ôra körül, azzal csak azt az eredményt érem el, hogy sokkal hamarabb ébredek fel elalvás után (hajnali 1 és 2 körül).
Egy ténylegesen fárasztó nap után sem másabb a helyzet. Ugyanúgy nehezen alszom el.
Sajnos emiatt már nem egy órát hagytam ki, itthon pedig fel sem tudok kelni 9/10 óráig.
Eddig a teával (citromfű) , és homeopátiás gyógyszerekkel kísérleteztem tőbbé-kevésbé sikertelenül.Azonban félek altatókhoz nyúlni, és talán nem is lenne rá szükség.
Alapvetően nem stresszelek/szorongok, így nem hiszem, hogy ebben gyökerezne a probléma. Sajnos ahogy forrást, úgy a megoldást sem találom.
A válaszokat és segítséget előre is köszönöm!
Mi a probléma, pörögnek a gondolataid, vagy másnapi feladataidon kattogsz esetleg semmi ilyesmi nincs mégse megy az alvás? Mindfulness-videókat esetleg nézhetsz Youtube-n vag yautogén tréninget kipróbálhatod. Vehetsz valami multivitamin-készítményt és szedheted, hátha javít valamit.
Ha nem javul:
Amint végetér ez a mostani járványos időszak, kérj beutalót háziorvostól alváslaborba. Lakhelyedhez közeli alváslabort kereshetsz itt:
Persze fővárosiba is jöhetsz ha utazást meg tudod oldani, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!