Hany nap kemeny pialas utan lesz a testem az alkoholizmus rabja?
Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 11:20
2/5 anonim 

válasza:

Egyénfüggő.
Fizikai függésre gondolsz?
3/5 anonim 

válasza:

nem hiszem, hogy 1-2 nap után. esetleg ha hetekig iszol vagy minden hétvégén nagyon durván. sajna én voltam már közeli helyzetben. minden eseményen annyit ittam, hogy úgy vittek haza,heti négyszer buliztam akkor is készre ittam magam és még hétköznap is. meg volt, hogy már reggel elkezdtem másnap estig. de volt, hogy 5 napig folyamatosan, de akkor már az utolsó napon minden kijött belőlem és 2 napig csak aludtam. szóval azért egy-két nap alatt még nem leszel közel hozzá. engem azért is ütött ki annyira, mert nagyon súlyos problémáim voltak, de aztán helyrejött minden egy-két év alatt és amikor ivós hétvégék voltak már nem is ártott meg annyira.
4/5 anonim válasza:
Tizenhét. Úgyhogy csak tizenhat napig igyál keményen.
5/5 anonim válasza:
Ez egy folyamat, és nem feltétlen veszed észre, hogy "na, mától lettem alkoholista". Szintén téveszme, hogy keményen kell inni hozzá.
Hogy valamilyen szinten függő lettél-e, azt elég egyszerűen kiderítheted: határozd el, hogy egy ideig (nem túl rövid ideig, min. 1 hónap) semmilyen formában nem fogyasztasz alkoholt, semennyit. Családi esemény, szülinap, névnap stb. alatt tessék 'felmentést' kérni, nincs 'kivételesen csak egy kicsit'. Aztán figyeld a reakcióidat. Ha nem bírod megállni hogy igyál, vagy kibírod ugyan a megcélzott időszakot tisztán, de minden második gondolatod akörül forgott, hogy de jó lenne legurítani valamit, már csak egy hét van vissza stb., akkor bizony alkoholproblémád van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!