Veres a szekletem mit tegyek?
Az jó dolognak hangzik 22 évesen:(
Sportolok rendszeresen, egészségesen étkezek, /mondjuk zöldségből ehetnék pont többet is/ de értitek
A járvány miatt nem akarok orvoshoz menni ezért gondoltam itt megkérdezem mert nagyon idegesít a dolog.
És tudnak ezzel mit kezdeni, teljesen meggyógyítható?
kb 99%, hogy aranyér vagy végbélrepedés. Én ebben a helyzetben nem mennék orvoshoz. Menj el gyógyszertárba és vegyél Reparont, vagy Doxiproct OM-et vagy valami más aranyérkenőcsöt. Recept nélkül kapható. Érdemes venni még popsikrémet is (sudocrem vagy neugranormon). Az is segít az irritáció csökkentésében (külsőleg). Kenegesd székelés után. Egyél több rostosat és igyál többet, hogy ne kockát keljen kitolni reggelente. Ülőfürdő is segíthet a panaszok enyhítésében.
El fog múlni. Ha nem, vagy rosszabbodik akkor (házi)orvos.
Figyelj, én még 17 se voltam, mikor aranyerem lett, szóval nem életkor függvénye.
A gyógyszertárosok anno nekem a Reparont ajánlották, de végül a dokinak kellett egy másik kenőcsöt felírnia. Gondolom csak belső aranyered van, ami még nem túl súlyos, úgyhogy próbálj meg minél rostosabban étkezni, az nekem is segített.
"És tudnak ezzel mit kezdeni, teljesen meggyógyítható?"
Az enyhe eset teljesen tünetmentessé tehető és utána további kezelést sem igényel. De maga az aranyér megmarad. Hanem figyelsz oda rosszabbodhat. Nekem is kb ilyen idősen jött ki először. Most tünetmentes, néha-néha előjön, akkor használok krémet és pár nap alatt elmúlik.
Végbélrepedés vagy külső aranyér. Nekem az előbbi volt, szintén ebben a korban kezdődött, a kemény széklet okozta.
A helyrehozáshoz nekem a Sperti működött, de legalább 1, másfél centire be kell "applikálni" a kenőcsöt.
A második, de egyben a legfontosabb dolog a széklet lágyítása, különben a friss seb újra és újra felszakad.
Bio boltokban kapható útifű maghéj, kúraszerűen reggelente egy adagot fogyassz el, ez meggátolja a kemény székletet, csak figyelni kell a víz fogyasztásra. Nekem egy patológus ajánlotta és kiválóan működik. Általában 2 hétig fogyasztom utána egy jó darabig normális, majd ha ismét úgy érzem rekedésem van akkor megismétlem.
Ugyanakkor furán hangzik de meg kell tanulni helyesen kakilni is. Egyenes háttal ülni az ülőkén, és nem nyomni erővel, lassan kijön az magától. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!