Hogy tudnek visszaaludni?
Regen gyereknek olyan jokat aludtam, delutan utaltam, ha idom teheti es faradt vagyok ritkan sikerul hétvégén. Havontq elofordul lassan egy eve ejjel 12-3,5 kozott felebredek es nem tudok visszaaludni.. Elmegyek wc re visazafekszem, erzem a szemeimen hogy nem vagyok kipihent es aludnek es csak forgolodom, aztan mikor egy jo oraja vagy masfel oraja ebren vagyok akkor mar z agyam is kattog mert nem megy meg az elet nagy kerdesei is szep lassan is elojonnek a fejemben.. Maskor is van hpgy elmegyek wc re de tobbszor sikerül visszaaludni.. Ez a par alkalom meg aggaszt mert olyan is lesz akkor a napom.. Tv re ritkan alszom el, utalom hogy vibral a sotetbe es hogy zajong.. A kedvesem csak arra alszik el de szerencserr hamarabb elalszik fogom, kinyomom.. Ezzel mar nincs gond de akkor mert nem megy vagy hogy tudnek legegyszerubben visszaaludni?
26L
Talán nem véletlenül mondogatják: "Gondtalan gyerekkor"...
Valószínűleg a felnőtt korral együtt járó problémák nehezítik főként az alvást.
Komoly gondot okoznak még a civilizációs betegségek is. Hiába próbál valaki elaludni, ha a facebook-os és messengeres hangjelzések pittyegnek, de elég, ha látja a telefonja ledjét villogni, hogy üzenet jött, már elkezd járni az agya, hogy mi lehet az...
Ami egyébként az egyik legnagyobb megnehezítője a pihentető alvásnak, az a 3 műszakos munkarend. Mire az egyiket megszokná az ember, addigra át kell állni a másikra. Ez gyakorlatilag krónikus fáradtságot eredményez. Hosszú távon igen káros hatásai vannak a szervezetre.
(No és akkor még jöhetnek olyan "apróságok", mint pl. most a koronavírus-járvány gazdasági hatásaiból adódó bizonytalanság. Én mától bő két hét kényszerszabin vagyok, mert áll a termelés. Elvileg húsvét után kezdünk, de ez rossz esetben változhat. No 'oszt akkor aludjak "gondtalanul", albérlet mellett...)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!