Ti melyiket választanátok?
Sajnos a napokban beteg vagyok, néha köhögök, náthás vagyok, korábban a torkom is fájt de az elmúlt szerencsére, neo citrant iszok minden nap és hársfa teát. Nem voltam már 4 napja sehol, több okból sem. A szüleim nem örülnének ha elmennék bárhova is, mert félnek a koronavírustól. Amúgy én is kibírnám itthon de nem tudok úgy tanulni, ahogy igazán kellene. Vagy azért, mert 20 percenként segítenem kell valakinek valamiben, vagy volt, hogy kisebb veszekedés volt, nem komoly, akkor az volt idegesítő és amúgy is behallatszik minden beszéd a szobámba, akkor is ha bezárom az ajtót. Korábban sem tudtam akármit itthon megtanulni de most vagy maradok vagy elmegyek. Van egy albérletem, tehát máskor félig a szüleimmel lakok és félig nem, sokszor az albiban. Ott tudnék nyugodtan tanulni, biztos nem zavarna semmi, egyedül lennék ott. A kérdésem: ti kibírnátok otthon, akármennyire hallatszik minden, akármilyen nehezen megy a tanulás vagy elmennétek 3 villamosmegállónyira (vagy busszal) hogy nyugodtabban tanuljatok?
Amúgy is utálom mikor nem tudok sehova menni de most meg már tényleg unom, hogy itt mindig behallatszik minden szar vitatkozás.... vagy ha nem az, akkor mindig megyek segíteni valamit és azért nincs nyugtom. (Apukámnak muszáj segítenem, mert szegény egy betegség következtében nincs úgy, ahogy kellene és bizonyos dolgokat nem tud egyedül megcsinálni)
De főleg a viták zavarnak... nem komoly dolgok de akkor is. Én úgy szeretek tanulni ha nem hallatszik be semmi vagy max valakinek a tv szól és ennyi. Nem egy hatalmas családi házba lakunk, szóval nem tehetem, meg hogy az emeletről elmenjek a földszintre.
Mielőtt azzal jönnétek, hogy távoktatás van: igen, tényleg az van de már kaptam házit is meg szerettem volna kihasználni az időt és előre haladni vizsgákra vagy szakdolgozattal vagy ilyesmi...
Szóval, mit tennétek: elmennétek tanulni valahova (például albérlet) nyugodt körülmények között és reménykednétek, hogy nem kapjátok el a vírust vagy akkor is otthon maradnátok ha már minden nap idegesek lennétek a bezártság, a problémák és a nyugalom hiánya miatt?
Szerintem ne menj el mert rövid időn belül borzasztóan éreznéd magad teljesen egyedül egy albérletben, azt pedig nem ajánlják most, hogy csak úgy utazgasson az ember. Ráadásul az albérletben még idegesebb lennél, mert egyedül sokkal elviselhetetlenebb a bezártság.
Esetleg mondd meg mindenkinek magad körül, hogy a következő két órában senki ne zavarjon mert tanulsz, és fülesen tegyél be valamilyen nyugis zenét, vagy tenger morajlást. Vagy tanulj éjszaka és délelőtt aludj.
Én ezeket szoktam csinálni ha nagy a zaj és tanulnék.
Ha van albid, mi a kérdés?
Amúgy én otthon maradnék, de ez magánvélemény, és az én családomra vonatkozik.
Estefele meg éjszaka jobban tudnék tanulni, mert akkor többé-kevésbé nyugalom van, csak azzal meg az a baj, hogy akkor meg fizikailag nem bírom. Lemerülök addigra...
Valószínű, hogy az itthon maradás mellett döntök, mert nemcsak én kaphatnám el, hanem tőlem mások is de írhattok véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!