Biológusok: a koronavírus mennyire bírja a HIDEGET?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy nagy "butaságot" kérdezek, de ha beteszem a vásárolt kenyeret a fagyasztóba (pl. 1 hétre), akkor a vírus valamennyi idő után elpusztul vagy felmelegítés után fertőz tovább? (Beírtam pár kulcsszót a Google-ba erről, de csak "majd a meleg megöli" jellegű találatok jöttek:( )2020. márc. 15. 10:50
1/3 anonim válasza:
Nagyon jól bírja, laborban is fagyasztva tárolják a vírusokat.
2/3 anonim válasza:
Nem tudom, hogy miért terjed el ez a "meleg megöli" c. okoskodás,
amikor köztudott, hogy a forró égőv alatt -a sivatagi országokban-is terjed a járvány??!
3/3 anonim válasza:
Ez nem így működik, nagyon nem. :(
Mindenki szempontjából a tartós felmelegedés lenne jó, nem ez az ingadozó, egyik nap 20 fok, másnap eső, szél...
Korábban olvastam valahol, hogy az ugyanabba a törzsbe tartozó Sars vírus mennyi ideig maradt meg pl műanyag felületen, ha jól emlékszem 2-3 nap. A fagyasztás után, ha kienged a kaja, akkor ugyanott vagy (ha voltak rajtak vírus partikulumok). Nem kell ennyire pánikolni, ha ennyire félsz, a kenyér csomagolásából vedd ki, tedd "tiszta" helyre, vagy csinálj pirítóst :) amúgy a kenyérnek nem lesz baja a fagyótól (mi szoktunk kenyeret fagyasztani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!