Próbálta valaki az Acneminum nevű gyógyszert? Ha igen,
vélemények, tapasztalatok?
Ígértem, hogy jelentkezek a válasszal. Beszedte a fiam az egész dobozzal, hát mintha kevesebb pattanás jött volna ki rajta, nem szembetűnő a változás. Meg most az is bekavarhat, hogy kb. 1 hete felírta a bőrgyógyász a Duac nevű gélt és annak is van egy kis ideje, hogy kifejtse a hatását, így meg se tudom állapítani, melyikre reagál jól a bőre, esetleg mindkettőre egyszerre. De az a véleményem, hogy nálunk is már csak a Roaccutan segíthet,(mert annyi kenceficét kipróbáltunk), mint a nagyobb fiamnál, csak még várhatunk, hogy megnyissanak a szakrendelők.
2020. ápr. 28. 11:44
12/21 A kérdező kommentje:
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod.
Szerintem tuti a gél is segíthetett.
Én is Roacuttanal kezdtem, aztán később a bőrgyógyászom az Aknenormint írta fel. Először 20 mg - osból szedtem napi 2-t, aztán csökkent az adag napi 1-re.
Aztán már elég volt a 10 mg-os Aknenormin.
13/21 anonim válasza:
7es vagyok:) Beszedtem egy dobozzal (2 tabletta van még), sajnos nekem egyáltalán nem használt, több pattanásom lett tőle, mint volt mielőtt elkezdtem szedni. Annyiban segített, hogy nem száradt ki a bőröm az elmúlt időszakban, bár az a már eddig is viszonylag rendszeresen használt krémektől is lehetett. Én őszintén szólva nem ajánlom, ahogy látom már előttem is írták, hogy nem használt, nem tudom kinek használhat. Az én bőrömön sokat rontott, azok a pattanások amik kijöttek ez az idő alatt, nagyon besebesedtek (6 éve vannak pattanásaim, elhihetitek, hogy meg tudom már állni, hogy ne piszkáljam őket) és még mindig ott a heg az arcomon, ezelőtt ilyen 2 havonta fordult elő 1-2 patival, ha nem tudtam megállni hogy kinyomogassam.
Persze mindenki saját bőrén érzi a hatását, de én nem ajánlom.
U.I. ha esetleg tudtok valamit a hegek ellen, lehetőleg házi vagy olcsó praktikát (ritkán fordulnak elő, nem szeretnék költeni rá) kérlek írjátok meg!:) Köszönöm.
2020. máj. 14. 20:17
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat, úgy látom, nem érdemes megvenni, csak felesleges pénzkidobás. Mondjuk alapból úgy gondoltam eddig is, hogyha valamit ennyire reklámoznak,az már alapból "gyanús"
1-es vagyok megint, sziasztok! Nem vettem másik dobozt,én se vettem észre javulást,viszont a bőrgyógyászunk felírta a Roaccutant, egyelőre a kisebb 10 mg-osat és 1 hónap múlva megyünk hozzá. Elküldtem neki a fotókat a fiam arcáról, azt mondta, ha nem szedi, ez minden nappal egyre rosszabb és nehezen eltüntethető lesz. Jó, hát gondolom, ő meg ezután kapja a támogatást, de tényleg segített korábban is. Gondolom megint 2 havonta vérvétel, nagyon parázok, de nagyfiamnál se okozott gondot, úgyhogy belevágtunk. Majd veszek egy brutál szájápolót, inkább az orrvérzéstől félek, mert alapból gyakran orrvérzéses.( Arra meg használ eleve orrkenőcsöt). Nem szeretnénk, hogy heges legyen a bőre, mert a hegeket szerintem nincs olyan csodamódszer vagy kozmetikai kezelés, ami elmulasztaná. Nagyon sok ilyen arcbőrt látok nap mint nap sajnos. 3-4 év telt el, mióta szedte a nagyobb, de azóta elvétve jön ki 1-2 neki, mondhatom, hogy gyönyörű az arcbőre, ő 18 éves.
2020. máj. 16. 12:09
16/21 A kérdező kommentje:
Szia!
Én is így voltam, hogy MINDENT kipróbáltam már, aztán sok szenvedés után mentem bőrgyógyászhoz. Vérvétel, aztán felírta a Roaccutant. Tökéletesen bevált. Szép lett arcom. Fél évente vérvétel mindig, aztán utána már az Aknenormint írta fel. Tünetem csak annyi volt halistennek, hogy kiszáradt a szám és a kezem, de minden este bekentem jó alaposan jó krémmel, és így semmi baj nem volt :)
17/21 anonim válasza:
#11-es, hol tudta beszerezni a Duac gélt? Én már hónapok óta keresem, mindenhol azt mondják, hogy készlet hiánya és nem is fogják gyártani... Nekem egyedül a Duac vált be! Nagyon örülnék, ha be tudnék még belőle szerezni!
2021. júl. 4. 23:04
Nekem inerta 10mg-ot írt fel a börgyogyasz. Egy honapig napi egy szem. Utana hetente es most mar 2-4hetente szedem. Hasznal.
2023. febr. 1. 21:45
19/21 anonim válasza:
Szia!
Nekem kb. másfél éve van gyengébb, a felszínen pattanásos arcom. Kb. egy hónapja szedem a készítményt és nekem le vitte a pattanások számát. Előtte a kozmetikusom a csokoládé és a tejtermékek elhagyását javasolta, mert kamaszkorban azok is okozhatják a pattanásokat. Mostmár mindkettőből mérsékelten eszek a gyógyszer mellet, és csak néha jön ki néhány. Szerintem érdemes legalább csak kipróbálnod, hátha segít. Csak túlzásba ne vidd!
2023. ápr. 16. 20:04
Nekem több évvel a dupla roaccutan kúra után is visszajöttek sajnos a pattanàsok (persze nem olyan mértékben, mint előtte). Pár éve csináltam egy vegán kihívást, fèl évig nem ettem állati eredetű kajákat és a bőröm már maga az álom. Ajánlom mindenkinek, de legalábbis a tej elhagyását egy időre mindenképp.
okt. 27. 01:21
Kapcsolódó kérdések: